Ce se mai fură la oraş

 

Aseară, în jurul orei 22, un echipaj de jandarmerie aflat în patrulare a fost direcționat de către Dispeceratul poliției în cartierul Micro 17 din Galaţi, unde un bărbat sesiza că un grup de trei persoane au sustras mai multe haine din uscătorul blocului.

Jandarmii au identificat una dintre persoane, un tânăr în vârstă de 14 ani, prins de către bărbat. Apelantul a relatat jandarmilor că în timp ce se afla în bucătărie a văzut trei persoane care cărau sacoșe voluminoase, iar când s-a uitat în uscător a observat că hainele sale nu mai sunt pe sârmă. Atunci a ieșit din apartament și a reușit să prindă pe unul dintre tineri, ceilalți doi fugind în direcții diferite. Au fost identificate și celelalte două persoane, acestea având vârsta de 17 ani, respectiv 18 ani. Cei doi tineri se aflau într-un apartament din zonă, iar asupra lor au fost găsite mai multe sacoșe cu haine.

La noi, de trei săptămâni, într-un bloc administrat de o societate din Tecuci, se fură biciclete. Până acum au dispărut patru fără ca cineva să facă lumină în acest caz.

Au existat vociferări pe seama camerelor de luat vederi care nu funcţionează, dar fiindcă unii chiriaşi nu doresc să fie filmaţi, prezenţa camerelor este inutilă.

În timp ce păgubaşii aşteaptă soluţionarea furturilor şi alţii se roagă să nu fie următoarea victimă, zeci de familii sunt la cheremul unora care preferă mai degrabă să se lase furaţi decât filmaţi.