Bilanţul protestelor desfăşurate ieri la Galaţi şi Tecuci

 

Şase infracțiuni și 44 contravenții sancționate de jandarmi la protestele de marți, din Galați și Tecuci

Ieri, 30 martie, în județul Galați au avut loc două proteste neautorizate, în municipiile Galați și Tecuci. Astăzi vă prezentăm bilanțul provizoriu al acestora.

La protestul ce s-a desfășurat în municipiul Galați, jandarmii au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor aplicate ridicându-se la suma de 20.700 lei. Dintre acestea, o sancțiune a fost avertisment scris, pentru nesupravegherea minorului.

 Forțele jandarmeriei au întocmit actele de sesizare pentru săvârșirea a 4 infracțiunii de port ilegal de obiecte periculoase, fiind depistați 4 autori. Aceștia participau la manifestația publică având asupra lor boxuri, briceag și cuter.

Patrulele de jandarmerie au identificat și un tânăr care participa la protest purtând, pe sub îmbrăcăminte, mijloace individuale de protecție pentru picioare, mâini și bust, iar în rucsac avea o mască contra gazelor. Comportamentul tânărului a fost monitorizat permanent.

La protestul ce s-a desfășurat în municipiul Tecuci, jandarmii au aplicat 23 de contravenții, cuantumul total al amenzilor fiind de 11.500 lei. O sancțiune a fost aplicată pentru tulburarea ordinii publice, iar valoarea acesteia a fost de 500 lei.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru săvârșirea a 2 infracțiuni de port ilegal de obiecte periculoase, în acest sens fiind identificați 2 autori care participau la protest având asupra lor un baston telescopic și un spray cu substanță iritant-lacrimogenă.

Printre persoanele sancționate se regăsesc și minori.

 Înaintea începerii protestelor, au fost controlate zonele de manifestație publică cât și traseele pe care aceștia intenționau să se deplaseze, atât în municipiul Galați cât și în municipiul Tecuci. Jandarmii au găsit bucăți de bordură spartă, cărămizi, pietre, bucăți de gresie, răngi de fier, țevi, ascunse în tronsoanele blocurilor din Țiglina 1, Țiglina 2, Micro 18 și Micro 19, în coșurile stradale de gunoi, la piciorul băncilor, în spatele Monumentului Eroilor Revoluție din Galați. Cu ajutorul firmei locale de salubritate, acestea au fost îndepărtate.

Pentru a preîntâmpina incidentele, echipaje ale jandarmeriei, poliției naționale, poliției locale și ale Serviciului pentru Acțiuni Speciale au patrulat permanent prin zonele care puteau pune probleme bunei desfășurări a manifestației publice, astfel încât nu au fost înregistrate incidente.

Conducerea misiunii de asigurare a ordinii publice a revenit Jandarmeriei Galați, în dispozitiv regăsindu-se și efective ale poliției și poliției locale Galați și Tecuci, cât și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Situația este în permanentă actualizare și vor fi aplicate alte sancțiuni după identificarea participanților.

 

Jandarmeria Galați