Când ne pleacă medicii

 

A trecut mai mult de un an de când coronavirusul a ajuns pe meleagurile noastre, an care a suprasolicitat sistemul sanitar. Tot personalul medical aflat pe baricade în lupta cu coronavurusul este extenuat şi nu mai face faţă solicitărilor.

În această dimineaţă, în jurul orei 6, un medic rezident în vârstă de 27 de ani, care lucra în secţia ATI non-Covid a Spitalului Judeţean Timişoara, a fost găsit în locuinţa sa în stare de inconştienţă. Din păcate, echipajul SMURD sosit la faţa locului nu a mai putut face nimic, fiind declarat decesul.

„Era un medic excepţional, un student de nota 10, preocupat de profesia aceasta, a lucrat o perioadă şi pe zona roşie Covid, cu bolnavii infectaţi cu SARS-CoV-2.

Să nu creadă cineva că dacă noi suntem medici suntem dumnezei, că nu avem trăiri emoţionale, vieţi personale sau probleme de sănătate.

După un an de luptă cu această boală, indiferent de specialitatea pe care o au medicii, indiferent de experienţă, dacă lucrezi şi 24 de ore pe zi după o gardă, dacă ştii că ai făcut tot ce ai putut şi totuşi un pacient moare, indiferent că e patologie COVID sau nu, asta nu înseamnă că pe medici nu-i afectează. Îi afectează enorm, pentru că şi ei sunt oameni”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Timişoara, dr. Raul Pătraşcu.

Aceeaşi situaţie poate fi regăsită peste tot în spitalele din România. Medici şi asistente, deopotrivă, nu mai fac faţă stresului şi oboselii.

În antiteză regăsim conspiraţioniştii, antivacciniştii şi toţi cei care nu mai fac faţă stresului pe care îl resimt fiindcă trebuie să respecte regulile sanitare impuse de lege. Aceştia contestă existenţa coronavirusului, dar în adâncul sufletului lor trăiesc cu impresia că medicii sunt obligaţi să îi vindece în caz că se vor îmbolnăvi.

Rămâne de văzut câtă vreme vor mai rezista şi medicii. Medicii şi tot personalul medical care au rămas ultima noastră speranţă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 11 =