Emoţii mari la Matca: Se vând terenurile ocupate în urmă cu zeci de ani

 

Primăria Matca a declanşat vânzarea terenurilor ocupate de mătcaşi în urmă cu zeci de ani. Mai precis, după 1990, unii mătcaşi au ocupat abuziv terenuri aparţinând comunei şi au construit pe ele case şi solarii. În toţi aceşti ani au încercat fără succes să îşi facă acte pe suprafeţele respective.

„Sunt terenuri ale Primăriei Matca pe care diferite persoane și-au construit case sau solarii în decursul timpului. Aceste locuri sunt ocupate de zeci de ani și acum oamenii cu situații de genul acesta doresc să facă acte pe aceste proprietăți”, a declarat primarul comunei Matca, Gheorghe Marin.

La ultima şedinţă a Consiliului local Matca a fost aprobată vânzarea acestor terenuri la preţul de 1.000 de lei pentru un ar în intravilan și 500 de lei pentru un ar în extravilan. Nu se cunoaște suprafața totală a terenurilor care vor fi scoase la vânzare și nici locul unde sunt amplasate.

Dat fiindcă vânzarea terenurilor se va face prin licitaţie, Primăria Matca şi primarul comunei nu pot garanta celor care şi-au construit case şi sere pe aceste terenuri că vor fi proprietari. Dacă pe acelaşi teren licitează cu o sumă mai mare altă persoană, Primăria va fi nevoită să-l evacueze pe actualul deţinător şi să îl pună în proprietate pe câştigătorul licitaţiei.