Tecuci: Din culisele proiectelor derulate cu fonduri europene

 

În ultimii cinci ani, în proiectele derulate cu fonduri europene la Tecuci au fost angrenaţi 42 funcţionari din Primărie, doi funcţionari de la Direcţia de Asistenţă Socială, un funcţionar de la Poliţia locală, iar şapte persoane au avut contract determinat, pe perioada desfăşurării proiectelor. Dintre aceştia, un funcţionar a fost implicat în cinci proiecte, iar doi în patru proiecte.

Funcţiile ocupate au fost de directori şi manageri proiect, asistenţi manager, responsabili achiziţii publice, financiari, publicitate, etc. Unul dintre proiecte a avut la dispoziţie un şofer şi un responsabil curăţenie.

Au existat şase responsabili cu publicitatea. Unele proiecte au avut sume de ordinul sutelor de milioane lei vechi alocate la acest capitol. Unde s-a făcut publicitate este un mister pe care am încercat să îl desluşim.

„Au fost plătiţi 120 de milioane, la început, unei firme din Bucureşti pentru publicitate privind deschiderea şi închiderea proiectului”, ne-a declarat un funcţionar implicat într-unul dintre proiecte.

Ne place să considerăm faptul că toţi cei implicaţi în derularea proiectelor cu fonduri europene au făcut-o din dragoste pentru Tecuci şi nu pentru sporul de 25 % lunar pe care l-au primit la salariu pentru fiecare proiect în parte pe perioada implementării, drept pentru care le mulţumim pe această cale!

 

One thought on “Tecuci: Din culisele proiectelor derulate cu fonduri europene

  1. Dacă lucrurile stau așa, este foarte grav, și ar trebui sesizat OLAF, întrucât este vorba de deturnarea fondurilor europene. Tootuși, în multe cazuri aceste nereguli odată descoperite, în urma unor controale, managerii acestor proiecte au ,,apelat” prin intermediul fostului primar la Consiliul Local, care au aprobat sumele respective la cheltuieli neeligibile și i-au scos din belele. Eu unul nu am văzut niciun fel de publicitate. Și nu cred că ziarul dvs., singurul care a relatat despre aceste proiecte a primit vreun leu din banii alocați publicității.

Comments are closed.