Copilă de 12 ani operată la Iaşi pentru o sarcină anormală

 

Caz tulburător la o maternitate din Iași. O fată de 12 ani, din Tecuci, a ajuns la spital cu o așa-numită sarcină anormală.

În loc să i se dezvolte un făt, în uter i s-a format o tumoare, explică medicii. Copila a fost operată de urgență și se află sub supravegherea specialiștilor. Va urma un tratament amplu în următorul an și va primi consiliere psihologică.

Fetiţa în vârstă de 12 ani a ajuns la Maternitatea Cuza Voda din Iaşi pe 4 aprilie. Venea de la spitalul din Tecuci, cu stare generală bună, dar cu dureri abdominale şi hemoragie.

Dr. Ciprian Ilea, medic primar obstetrică-ginecologie Maternitatea Cuza Voda Iaşi:

„Când a ajuns la noi i s-au făcut primele investigaţii care au evidenţiat prezenţa unei sarcini anormale, numită ştiinţific sarcina molară, dat fiind contextul special, adică o pacientă minoră. Celulele care apar iniţial în momentul sarcinii se modifică şi atunci cavitatea uterină este ocupată de o formaţiune care creşte anormal. Practic a fost o sarcină, dar nu una normală”

Fata a fost internată împreună cu mama sa, date fiind vârsta fragedă și complicația. Pentru a-i salva viaţa, la intervenție au participat medici de mai multe specialități. Tumoarea a fost îndepărtată, iar copila este ținută acum sub supraveghere, scrie stirileprotv.ro.

În funcţie de rezultatul biopsiei, copila internată acum la Iaşi va continua tratamentul timp de un an, în cadrul secției de oncologie pediatrică de la Spitalul de Copii.