Tecucean reţinut după o percheziţie domiciliară. Un dosar cu patru infracţiuni – Video

 

Joi, 1 iulie 2021, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și al polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Teuci – Biroul Criminalistic, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară pe raza municipiului Tecuci.

La domiciliul unui bărbat în vârstă de 42 ani, au fost identificate ca fiind deținute fără drept următoarele:

– o armă letală lungă (pușcă) cu glonț, cal. 5,6mm, prevăzută cu lunetă cu sistem de ochire pe bază de fascicul luminos (laser) și dispozitiv de diminuare a sunetului (amortizor);

– 422 cartușe cal. 5,6mm, muniție letală aferentă armei;

– 6 cartușe cal. 6,35, muniție letală;

– un trofeu de exemplar din specia mistreț;

– 151 tablete insecticid ce conține 56% fosfură de aluminiu, clasificat foarte toxic, marca Agroxin.              

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că bărbatul a procurat arma și muniția în anul 2010 din Franța, iar în anul 2014 le-a introdus fără drept în țară.

Faţă de cel în cauză s-a luat măsura reținerii pe bază de ordonanță pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, în vederea luării unei măsuri preventive.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de Contrabandă calificată, Nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, Braconaj cinegetic și Trafic de produse sau substanțe toxice.