Dorel de Tecuci: De doi ani se învârte în cerc

Reorganizarea societăţilor tecucene: După reducere, numărul salariaţilor a crescut

În urmă cu un an, pe data de 23 februarie 2017, Consiliul local Tecuci a aprobat transformarea a cinci societăţi în Compania de Utilităţi Publice (CUP).

„Astfel se vor realiza activităţile desfăşurate de cele 5 societăţi cu un număr mai redus de personal, acesta urmând să scadă de la 238 salariaţi la 212”, se arăta în motivarea proiectului de hotărâre.

Astăzi CUP se transformă din nou. În această nouă transformare a fost angrenată şi societatea Rampa Rateş SRL.

După un an de angajări la flux continuu, CUP şi Rampa Rateş, denumită acum Administrarea Cimitirelor şi a Spaţiilor Verzi, au împreună 291 angajaţi, aşa cum reiese din cele două proiecte referitor la organigrama societăţilor, proiecte aprobate în şedinţa Consiliului local din 28 februarie 2018.

La reorganizarea din urmă cu un an au existat angajaţi care au fost puşi pe liber, pe motiv că posturile au fost desfiinţate. Între timp au fost înfiinţate alte posturi iar numărul angajaţilor a crescut în loc să scadă aşa cum se arăta în expunerea de motive care a stat la baza înfiinţării CUP Tecuci. Într-una dintre şedinţele Consiliului local din acest an s-a discutat chiar despre angajarea a încă 89 de salariaţi până la sfârşitul lui 2018.

Acest haos administrativ care trenează de aproape doi ani a fost criticat şi de consilierul Vasile Diaconu într-o recentă conferinţă de presă.

„Am propus micşorarea numărului de societăţi şi restructurarea lor, lucru care nici acum nu s-a realizat. Avem societăţi în procedură de lichidare, Ecoprest şi Ecogroup, avem societăţi care se înfiinţează din nou, CUP-ul se restructurează din nou, am desfiinţat societatea Cimitirul SRL şi acum înfiinţăm iarăşi societatea Cimitirul SRL. Rampa Rateş, după ce s-a închis, a fost o societate pe care am propus să o integrăm în CUP. Abia acum va fi posibil printr-o nouă restructurare, dar între timp această societate a închis anul trecut cu pierderi de 240.000 lei, 2,4 miliarde lei vechi”, a declarat consilierul Vasile Diaconu.

În concluzie, mult trâmbiţata reorganizare a societăţilor tecucene se dovedeşte a fi un un fiasco care a angrenat întregul aparat administrativ într-un haos legislativ. Însăşi principiul care a stat la baza reorganizării, scăderea numărului de angajaţi, a fost încălcat în goana de a desfiinţa ceea ce cu trudă au clădit alţii.

Aceasta este o lecţie pe care ar trebui să ne-o însuşim cu toţii, lecţie care întăreşte un principiu universal: „Nu încerca să repari un lucru care funcţionează!”.

 

One thought on “Dorel de Tecuci: De doi ani se învârte în cerc

  1. Un principiu local : „ Nu încerca să repari un lucru, daca nu te pricepi ! ”.

Comments are closed.