Legea nr. 188/1999, privind Statutul funcţionarilor publici, ne informează prin Art. 15 că funcțiile publice de execuţie sunt structurate pe grade profesionale, după cum urmează: a) superior, ca nivel maxim; b) principal; c) asistent; d) debutant.
Art. 65 din aceeaşi Lege spune că:
(1) Examenul de promovare în gradul profesional se organizează de autoritatea sau instituția publică, cu avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, în limita funcțiilor publice rezervate promovării, cu încadrarea în fondurile bugetare alocate.
(2) Pentru a participa la examenul de promovare în gradul profesional imediat superior celui deținut, funcționarul public trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:
a) să aibă cel puțin 4 ani vechime în gradul profesional al funcției publice din care promovează.
O angajată a Primăriei Tecuci a început munca la începutul lunii august 2017, după ce în 28 iulie a susținut un concurs pentru postul de consilier principal la Serviciul Comunicare și Registratură.
Neavând tangențe cu noul post, funcţionara a cerut transferul la Compartiment Resurse Umane, acolo unde mai fusese angajată pe perioada primarului Finkelstain și de unde demisionase în mandatul primarului Țuchel, pe motiv că este volum mare de muncă.
Angajată în funcţia de consilier principal, mutată la Resurse umane prin bunăvoința primarului Hurdubae, funcționara în cauză, a devenit, așa, peste noapte consilier superior.
Nici măcar nu a fost promovată în grad, deoarece trebuie să ai 4 ani vechime pe funcția deținută inițial pentru a susține concursul de promovare, dar anunță prin actele semnate pe site-ul primăriei, în 16 octombrie a. c., că este consilier superior.
Unde, cum, când poți trece peste toate etapele promovării poate are amabilitatea C.C. Hurdubae să explice.
Ce mai contează o ilegalitate în plus?
Doamna e de la P.S.D.. Asa ca are dreptul sa -si faca singura un salariu de 50 milioane din banii tecucenilor.