Centenarul Marii Uniri la Tecuci – Galerie Foto

 

La data de 1 Decembrie 2018 se comemorează 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918: Desăvârșirea statului național român, realizată prin unirea provinciilor românești cu România.

 Pentru început a fost unirea Basarabiei cu România (27 martie 1918), mai apoi unirea Bucovinei cu România (28 noiembrie 1918), iar în final unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Țara Mamă, România (1 decembrie 1918). Cele trei uniri formează împreună Marea Unire de la 1918, iar astăzi, la 100 de ani de la aceste evenimente, sărbătorim Centenarul Marii Uniri.

Tecucenii, cu mic, cu mare, au fost în centrul urbei pentru a-și aduce recunoștința celor care s-au jertfit pentru țară, arătând ambiția românilor de a rămâne împreună după 100 de ani de la Marea Unire.

Pentru început au fost depuse coroane de flori la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, urmate de slujba religioasă susținută de un sobor de preoți. Au fost discursuri, scurtă paradă militară și evenimente cultural artistice.

La mulți ani, România! La mulți ani, tecuceni, oriunde v-ați afla!

 

 

One thought on “Centenarul Marii Uniri la Tecuci – Galerie Foto

Comments are closed.