Sărbătoarea iubirii nu putea trece neobservată la Tecuci – Galerie Foto

 

Casa de cultură a municipiului Tecuci a organizat joi, 14 februarie, la sala Ion Petroviciˮ, un spectacol care să aducă un binemeritat omagiu dragostei. De la intrare, am remarcat o scenă frumos ornată, dominată de frumosul mesaj  Valentine’s Day. 

Apariția în sală a elevilor, interpreți ai Casei de cultură, era însoțită de salutări, îmbrățișări și chiar pupături între tineri interpreți, exact ca într-o mare familie, dovadă clară a faptului că cei doi profesori de canto, Mircea Călianu și Claudiu Vișan, pe lângă predarea orelor de canto, a legat și frumoase prietenii între aceștia. În alt loc de sală, mai mulți  tineri dansatori, erau în mijlocul coregrafei Nicoleta Cucoaneș, discutând cu aceștia la fel cum face orice profesor cu elevii săi.

 Spectacolul a fost deschis de doi simpatici prezentatori, elevi la CNSH Tecuci, Alessandra Brăilescu și Eduard Munteanu Ahmed, care ne-au  prezentat un frumos text despre sărbătoarea iubirii dar, venind și cu interesante introduceri care anunțau intrarea în scenă a interpreților.

Pentru început, am urmărit un frumos dans modern prezentat de talentații Alexandru Mitrea și Miruna Rarinca, după care au intrat în scenă, cu chitarele, Alexandra și Ioana Jiglău cu o frumoasă interpretare.  La apariția în scenă a talentatei Bianca  Bordei și imediat, după primele ei acorduri muzicale, în sala s-au aprins luminițele telefoanelor, creând o atmosferă de adevărat spectacol, telefoanele mobile fluturând pe întreg momentul melodiei.

 A urmat solista Andreea Darie, urmată de micuța Daria Șărban pentru ca în continuare, conform spuselor prezentatorilor, să urmeze – o doză de energie – prin apariția în scenă a îndrăgitei trupe Bella Zumba, condusă de neobosita Alexandra Poloboc. A fost rândul tinerei Andreea Cărăuș, o voce foarte plăcută și care a ținut să ne reamintească frumosul cântec al apreciaților Florin Bogardo și Stela Enache „Să nu uităm să iubim trandafiriiˮ, un mesaj absolut necesar îndrăgostiților, mai ales în această zi. 

Andra Lazăr ne-a introdus în lumea șlagărului internațional, ea fiind urmată de interpreta Ana Dimitriu. Au intrat apoi în scenă dansatorii Alex și Larisa, pentru ca în continuare să urmărim – așa cum au spus prezentatorii- o interpretă care îmbină bine muzicalitatea cu talentul și fragilitatea, prin prezența în scenă a interpretei Daria Teodorescu cu fascinanta piesă „Je t’aimeˮ.

 Au urmat interpretele Ioana Brat și micuța Alexandra Zaharia, după care au intrat în scenă cei 13 membri ai trupei de dans „Starsˮ.

Vechea dar mereu proaspăta melodie „Inimă, nu fi de piatrăˮ ne-a fost adusă pe scenă de Mădălina Buruiană, urmată de solista Alexia Avram.

Au interpretat Daniela Rusu și Roxana Dănceanu, ultima ținând să ne reamintească frumoasa piesă „Mai rămâi și nu pleca, iubirea meaˮ, potrivită  acestei frumoase zile.

A fost apoi invitată în scenă formația de dansuri „Doinița Siretuluiˮ, după care a urmat talentata interpretă Raluca Alexe. Ioana Munteanu a avut o frumoasă prezentare a piesei „Clopote albe, clopote negreˮ.

 De o frumoasă prezentare a avut parte îndrăgitul interpret tecucean Arun Durancea. Acesta a intrat în scenă aducând elogii tuturor tinerilor îndrăgostiți, mai ales în această zi, dar aducând și mulțumiri pentru invitația de a participa cu o melodie la acest spectacol. Arun a ținut să ne spună că pe 16 februarie va împlini 39 de ani și toți interpreții din scenă i-au cântat „Mulți Ani Trăiascăˮ !

Arun ne-a prezentat apoi o piesă plină de ritm. Revenim și pe această cale cu îndemnul de a-l folosi pe acest interpret în spectacole, el oferindu-se să cânte aici, la Tecuci, gratuit. De altfel, într-o discuție avută cu el, îmi spunea că de ziua lui este invitat să cânte la un spectacol la Constanța, el cântând în alte orașe mai mult decât în orașul pe care îl iubește, Tecuci. 

Finalul a aparținut perechii de dansatori Alex și Miruna, care au avut o evoluție mult  aplaudată.  

 O sală aproape plină, am asistat la un spectacol bine închegat, cu de toate. Ca de obicei, la realizarea acestuia, și-au adus contribuția profesorii Mircea Călianu, profesor de canto, Claudiu Vișan, canto și regia muzicală, Nicoleta Cucoaneș, coregrafia. 

După spectacol, am discutat cu prezentatorii, pe care i-am întrebat cine este autorul textului prezentării. Mi-au răspuns că l-au realizat împreună. Felicitări pentru acest lucru, elevii spunând că o au profesoară pe Rodica Cristovici. Tuturor, felicitările noastre!

 

Iancu Aizic