Iarmarocul moldovenesc în plină desfăşurare la Tecuci – Foto

 

De câteva zile, la Tecuci se desfăşoară Bâlciul anual, punctul culminant fiind ziua de 15 august, de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului.

Până mâine seară cei mici se pot bucura de utilajele distractive destinate copiilor, adolescenţii şi tinerii pot simţi euforia în maşinuţe tamponate, paraşute, ciocan şi multe alte maşinării.

Aleile au fost ocupate de comercianţi cu blănuri, haine de piele, covoare, încălţăminte, îmbrăcăminte tradiţională şi diferite accesorii, jucării, artizanale, ş.a.

La sectorul alimentar găseşti de toate să îţi potoleşti foamea: mici sfârâind pe grătar, cârnaţi, fripturi, pui la rotisor, hamsii, cartofi pai, turte coapte pe plită, porumb fiert sau copt, colaci secuieşti, gogoşi, vată pe băţ, îngheţată, băuturi alcoolice, sucuri şi cafea.

Chiar dacă au fost înălţate tarabe noi în sectorul alimentar şi anul acesta au fost probleme cu energia electrică, fiind  întreruperi de curent atât în serile trecute cât şi astăzi la amiază.

În spatele acestor tarabe, după poarta destinată intrării comercianţilor cu maşinile de marfă, un patron a găsit de cuviinţă să-şi mute un grătar şi să prepare micii, apoi să-i transfere la grătarul din faţă, semn că lipsesc cu desăvârşire controalele.

Preţurile la Bâlci variază de la o tarabă la alta, unele sunt fixe, altele putând fi negociate.

Atractiv sau nu, funcţie de categoriile de persoane care poposesc la bâlci pentru 2 lei intrarea,  comercianţii speră ca până seara să îşi termine marfa de vândut şi să se apropie de câştigurile prognozate.