Sâmbătă, 11 ianuarie, Ateneul Fundaţiei Pelin şi-a reluat activitatea pe anul acesta, având invitate trei artiste din Bucureşti care au interpretat sublim Trio élégiaque No. 2, un trio scris în memoria lui Ceaikovski. Acest trio alcătuit din Teodora Țepeș la pian, Andra Antemie cu vioara şi Mădălina Radu la violoncel au susţinut un recital care a fost interpretat pentru prima dată la Moscova în 31 ianuarie 1894, unde însuşi Rachmaninov cânta partea de pian.
Să cunoaştem interpretele care au păşit pe scena Ateneu din Tecuci la început de an 2020, având o prestaţie desăvârşită:
Pianista Teodora Țepeș
Teodora Ţepeş s-a născut în anul 1993 la Iași, și a început studiul pianului la vârsta de 5 ani cu profesoara Elisa Bărzescu la Liceul de muzică „George Enescu”. În anul 2012 devine studentă a Universității Naționale de Muzică Bucureşti, la clasa de pian a prof. dr. Delia Pavlovici. În vara anului 2017 devine licențiată în specializarea „Interpretare – pian și muzică de cameră”.
În toamna anului 2017 devine studentă la Master la clasa de pian a prof. conf. dr. Dana Borșan, tot la Universitatea Națională de muzică. La acompaniament este studentă la clasa prof. conf. dr. Cristina Popescu Stănești, iar muzica de cameră o studiază cu prof. dr. lect. Adriana Maier.
De-a lungul anilor a obținut premii la concursuri naționale și internaționale: premiul II la concursul internațional „Jeuness Musicales” 2003, premiul I la olimpiada națională de pian 2006, 2007,2010 și premiul III în 2009, Premiul II ( 2008) și premiul I (2019) la Concursul „C. Czerny” de la Piatra Neamț, premiul I şi premiul special la Concursul naţional de pian desfăşurat la Palatul Naţional al copiilor, București, 2005, premiul I la concursul național „Gradus ad Parnassum” 2008, 2009,2010, premiul II la concursul național „Iulia Hașdeu” 2008, premiul I la concursul național „Pro Piano” 2007, 2009, premiul I la categoria pian al concursului „Drumul spre celebritate” al orchestrelor radio 2013 și premiul III în anul 2017. Din anul 2004 este membră a Fundației „Remember Enescu”, alături de care a concertat în majoritatea orașelor din țară, în Sala Mare a Palatului Cantacuzino și în Piața Festivalului Enescu. În anul 2011 devine membră a Fundației „Adriana și Martin Sternin”.
A cântat cu soliști de talie națională și internațională, precum soprana Georgeta Stoleriu, violoncelistul Andrei Ioniță, violonistul Sherban Lupu, violonistul Alexandru Tomescu, tenorul Răzvan Săraru, Nikita Lyutikov, prim-clarinetist al Filarmonicii din Sank Petersburg și clarinetistul Livio Russi, prim-clarinetist al orchestrei Operei din Copenhaga.
De-a lungul anilor a făcut înregistrări pentru TVR cultural, TVR 1, tvrM, Trinitas Tv, Radio Shalom România, Radio România Muzical.
Mădălina Radu, violoncel
Radu Mădălina Laura s-a născut la București în data de 24 mai 1994. A început studiul violoncelului la vârsta de 12 ani la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” sub îndrumarea profesoarei Victoria Ungur.
Studiază, între anii 2013-2017, ciclul de licență al Universității Naționale de Muzică din București – specializarea violoncel cu prof. Octavian Lup, iar muzica de cameră la clasa conf. dr. Adriana Maier. Între anii 2017-2019 urmează studiile de masterat la clasa profesorului Răzvan Uma, în prezent fiind profesoară la Colegiul Național de Muzică „George Enescu”.
În anul 2013 este solistă pe scena Sălii mari a Ateneului Român, în cadrul unui eveniment privat.
Solista este alături de orchestra Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti” în cadrul Concertului Absolvenților susținut la Ateneul Român.
Premii obținute: Premiul II la Olimpiada Națională de Interpretare Muzicală din 2013, Premiul II la concursul național „Tinere Talente”, Premiul III la Olimpiada Națională de Interpretare Muzicală din 2012.
Andra Antemie, vioară
Antemie Andra-Ioana, are 22 ani si este studentă în anul I Master la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti la clasa prof. conf. dr. Florin Croitoru.
A început studiul viorii la Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti” Bucureşti la vârsta de 6 ani, iar de-a lungul anilor a obţinut numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale.
A susţinut recitaluri în Bucureşti, Sinaia, Buşteni. În anul 2017 a cântat alături de Filarmonica de Stat Târgu Mureş, în postura de solistă.
De asemenea, a participat şi la masterclass-uri care i-au oferit experienţă, îmbogăţindu-i experienţele muzicale. A colaborat cu diferite orchestre simfonice atât din ţară cât şi din străinătate.
Concert Ateneu Tecuci – 11 ianuarie 2020
33 new photos added to shared album