La Tecuci nu ai nevoie de studii superioare pentru a fi director. Asta au decis consilierii PSD – UIPT

 

Şedinţa Consiliului local Tecuci desfăşurată astăzi, 9 august, a avut pe ordinea de zi şase proiecte de hotărâre, şi a fost onorată cu prezenţa a 15 dintre cei 17 consilieri în funcţie. Au lipsit doi consilieri UIPT, unul motivat, celălalt nemotivat.

Primele patru proiecte de hotărâre au fost votate în unanimitate, în acest fel rectificarea bugetară şi organigrama Primăriei primind undă verde din partea consilierilor locali.

Prin vot secret a fost ales noul director executiv al Societăţii Administrarea Cimitirelor şi a Spaţiilor Verzi, care se întâmplă să fie acelaşi. Grigore Fărcăşanu va rămâne director executiv. Proiectul a trecut cu 9 voturi „pentru” şi 6 abţineri.

Ultimul proiect aflat pe ordinea de zi a fost „Proiectul de hotărâre nr. 103/06.08.2021 privind aprobarea modificării organigramei și a statului de funcţii ale societăţii Piețe Prest Tec SRL Tecuci”. Faţă de un proiect similar respins de opoziţia PSD – UIPT în şedinţa ordinară din luna iunie, proiectul de astăzi conţine o singură modificare. Modificarea survine după ce în şedinţa ordinară aferentă lunii iulie consilierii locali PSD – UIPT au votat în funcţia de director executiv o persoană care nu avea studiile necesare, respectiv superioare, pentru a ocupa acest post.  

În şedinţa de astăzi, consilierii locali au votat transformarea postului de director executiv astfel încât acesta să poată fi ocupat şi de o persoană cu studii medii. Proiectul a trecut cu 8 voturi „pentru” şi 7 abţineri. S-au abţinut consilierii locali PNL, iar „pentru” au votat consilierii locali PSD – UIPT.

Dacă a rămas în vigoare proiectul de numire votat de PSD – UIPT în 29 iulie, noul director executiv al Societăţii Pieţe Prest Tec SRL Tecuci este Aurelia Făinărea, membru UIPT. Altfel trebuie iniţiat un alt proiect de hotărâre în acest sens.

Consilierii PNL s-au abţinut la acest proiect deoarece din punct de vedere moral este greşit. „Ce exemplu dăm noi generaţiilor de tineri? Că nu mai au nevoie de şcoală să ajungă într-o funcţie de demnitate publică – director? O utopie acest proiect”, a declarat un consilier local.

De remarcat este şi faptul că directorul cu studii medii va avea în subordine angajaţi cu funcţii superioare.

 

One thought on “La Tecuci nu ai nevoie de studii superioare pentru a fi director. Asta au decis consilierii PSD – UIPT

  1. Să-i fie rușine ,, monstruoasei coaliții”! Tecucenilor să le fie învățătură de minte, să nu mai voteze niciodată psd, uipt și alți lupi în blană de oaie. Voi încerca să aflu dacă Fărcășanu are studii superioare, am ,,rezerve” în privința lui.

Comments are closed.