Amendamentele care au blocat Bugetul Municipiului Tecuci sunt contestate în instanță

 

Ieri, 15 aprilie 2022, la Tribunalul Galați a fost înregistrat un dosar privind două dintre cele cinci amendamente depuse la Proiectul de hotărâre privind aprobarea Bugetului inițial centralizat de venituri și cheltuieli și a Programului de investiții al Municipiului Tecuci pe anul 2022. Amendamentele au fost inițiate și votate de consilierii PSD și UIPT în ședința Consiliului local Tecuci care a avut loc în 7 martie 2022. 

Acțiunea a fost deschisă la Secția Contencios Administrativ şi Fiscal și are ca obiect „anulare act administrativ Amendamentele nr. 344 şi nr. 346/07.03.2022”. 

 În acest dosar, Primarul Municipiului Tecuci – Costin Lucian Grigore și Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Tecuci, reprezentată prin Primar, au calitatea de reclamanți, iar pârâții sunt: Consiliul Local al Municipiului Tecuci, prin Preşedinte, Drăgan Oliwer Claudiu, Cîmpanu Tudor, Grama Florin Iulian, Istrate Dan, Miron Cosmin Nicolae, Paraschiv Mirela Magda, Pascal Remus, Pădure Arghire Lucian, Ursulică Constantin, Voinea Ionuț, toți având calitatea de consilieri locali. 

Concret, prin aceste amendamente, consilierii locali enumerați au îndepărtat creditul din proiectul de buget, dar au lăsat cheltuielile contractate în baza creditului. Atunci când a fost făcută licitația și caietul de sarcini pentru credit, au fost stabilite clar investițiile unde trebuie cheltuiți banii, respectiv asfaltare străzi pe loturi – lotul I, lotul II, lotul III.  

Legea finanțelor publice locale scrie clar că nu se poate antrena nici o cheltuială dacă nu este asigurată mai întâi sursa de finanțare. Prin amendamente a fost lăsată cheltuiala, dar s-a îndepărtat sursa de finanțare, fapt care ar contravine legii. 

 

error: Content is protected !!