O sută de minute de muzică bună în Parcul „Regina Elisabeta” – FOTO

 

Casa de Cultură a municipiului Tecuci, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local, a organizat joi, 24 august 2023, pe scena din Parcul „Regina Elisabeta”, un spectacol muzical la care, în afară de elevii clasei de canto ai Casei de cultură, pregătiți de profesorul Claudiu Vișan, și-a dat concursul și apreciata formație -Mad Groones din Galați.  

 Deschizând spectacolul, prezentatorul Mihail Vasilache a ținut să mulțumească Primăriei și formației gălățene pentru sprijinul acordat în realizarea acestei acțiuni. Apoi, au intrat, pe rând, în scenă tinerii elevi interpreți tecuceni, începând cu talentata interpretă Roxana Dănceanu, care ne-a prezentat piesa „Try”, după care o altă talentată interpretă – Raluca Alexe care ne-a prezentat piesa „Constantine, Constantine”. A urmat o altă interpretă recunoscută pentru performanțele obținute, Sara Mihai cu piesa „Nu te las”. O altă cunoscută interpretă – Alexandra Zaharia s-a prezentat cu o piesă din repertoriul internațional, la fel ca și ultima interpretă, Georgiana Panaitiu. 

În continuare, prezentatorul Mihail Vasilache a invitat pe scenă formația gălățeană „Mad Groones”. Această trupă a fost înființată în anul 2016 și de atunci s-a impus în lumea muzicală. Studiind detaliile și istoria trupei, am aflat că membrii ei au trecut prin mai multe propuneri de denumire a formației, oprindu-se în final la această titulatură, considerând că acest nume se potrivește cel mai bine cu piesele pe care ei le interpretează.  

 Solistul formației, Claudiu Rusu, a participat cu succes la concursul „Vocea României” și apoi a apărut în programul mai multor televiziuni. Trupa este compusă din Sorin Gheorghiu – tobe, Andrei Tamasciuc – bass, Mihai Susma – chitară și Leonard Ambrozie – clape. Aceștia au  prezentat un recital complex, depășind 60 de minute, un program foarte bine alcătuit cu piese din repertoriul internațional al numeroaselor trupe consacrate în lumea muzicii ușoare și nu numai.  

Urmărind evoluția trupei, am remarcat la aceștia bucuria muzicii emanate atât la trupă cât și la spectatorii din parc care dansau în grupuri, remarcând în special grupul Asociației Pensionarilor Tecuci, condus, ca de obicei, de neobosita președintă Nuța Donici, cărora li s-au alăturat și spectatori sau reprezentanți ai Casei de Cultură din Tecuci.  

În final, a urcat pe scenă un alt iubitor de muzică, tecuceanul Ștefan Sima, absolvent al unei facultăți din Cluj, care ne-a prezentat la chitară și voce, o piesă dedicată orașului lui drag, Tecuci.  

Apreciez calitatea spectacolului la care am asistat, dar revin cu o problemă pe care am mai făcut-o cunoscută și nu s-a rezolvat. La ultimul spectacol în acest loc, din cauza soarelui puternic, nu se puteau realiza poze cu interpreții de pe scenă. Am propus acoperirea scenei, așa cum este la numeroase spații în aer liber.  

 Acum, din cauza amenințării ploii, spectacolul a început cu întârziere de 30 de minute. Nu putem comanda ploaia și nici nu o putem opri. Dar dacă spectatorii se mai apară cu o umbrelă, sau se adăpostesc unde pot, cei de pe scenă nu se pot apara și li se udă instrumentele și mai ales utilitățile tehnice, laptopuri și altele. Consider că nu e o problemă mare un acoperiș, mai ales că Primăria dispune și de echipe de constructri și întreținere. E vorba de câteva țevi suport și un acoperiș, lucru care se poate realiza și printr-o sponsorizare, dacă se dorește. Oricum, voi înainta propunerea și Consiliului Local Tecuci.  

O altă problemă ar fi amenajare unor bănci sau scaune pentru spectatori. Am văzut și fotografiat spectatori care stătea și pe jos, cu ai lor copii în brațe. Dorim totuși să participăm la manifestări în aer liber într-un mod cât mai civilizat.  

 

Iancu Aizic 

 

 

One thought on “O sută de minute de muzică bună în Parcul „Regina Elisabeta” – FOTO

  1. Și în acest timp, Teatrul de Vară stă nefolosit, de mai bine de un an, deși s-au cheltuit bani buni pentru repararea acestuia.

Comments are closed.