„Mulțumesc, iubită Mamă” – Spectacole oferite ființelor dragi – FOTO

 

Casa de Cultură a municipiului Tecuci, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local, a organizat vineri, 8 martie 2024, două manifestări speciale, dedicate celei mai dragi ființe, MAMA. 

Astfel, de la ora 13, Sala de spectacole „Ion Petrovici” a găzduit tinere talente locale, pregătite cu mult profesionalism și multă dăruire de profesorul de canto Claudiu Vișan. După ce manifestarea a fost deschisă de formația Dance, pregătită de coregrafa Nicoleta Cucoaneș, pe scenă au urcat și au prezentat piese dedicate mamelor, și nu numai, Ioana și Anisia-Ștefania Lupu, Andreea Vasilache, Nora Curcă ,Andreea Firu, Maria Meșca, Diana Păun, Ingrind Mihai, Rebeca Ioan, Geta Mistreț, Ilinca Sevastre, Maria Drăghici și Sara Badiu.  

 Apoi, de la ora 15, a fost rândul elevilor mari pregătiți tot la Casa de Cultură dar și de alți profesori de canto locali. Pentru început, simpaticul prezentator Mihail Vasilache ne-a vorbit de importanța mărțișorului amintind și faptul „că la doar șapte zile distanță sărbătorim cu multă dragoste Ziua Femeilor – mame și bunici, iar noi strângem și oferim cu drag ghiocei și alte flori dorind tuturor ca acest nou anotimp al primăverii să ne aducă binețe, optimism și mai ales, un strop de speranță ca totul va fi cât mai bine”. 

Pentru început, a intrat în scenă formația Dance, după care duetul micuțelor Ioana și Anisia-Ștefania Lupu ne-a prezentat frumoasa piesă „Azi e ziua mamelor dar și a bunicilor”, urmată de o altă piesă ce avea frumoasele cuvinte „Mamă nu te supără / Toți copiii sunt așa / Dar voi deveni o stea”. Interpretele și-au încheiat prestația prin emoționantele cuvinte „La mulți ani, mamelor și bunicilor!”, urări spuse de altfel de toți interpreții la intrarea și ieșirea din scenă. 

În acest timp, o angajată a Casei de Cultură umbla prin sală și oferea câte o floare tuturor doamnelor prezente. Un gest cât se poate de frumos și emoționant! A urmat solista Sara Mihai cu frumoasa piesă „Mulțumesc iubita mamă” – de Marian Nistor pe versurile poetului Corneliu Vadim Tudor, piesă încredințată Mirabelei Dauer și despre care aceasta spunea că CVT a compus textul special pentru mama lui.  

 A urmat îndrăgită interpretă Georgiana Panaitiu cu un frumos colaj muzical din care nu au lipsit piesele „Lasă-mă, papa, la mare”, „Noapte de vis” și nu în ultimul rând îndrăgita piesă „Moșule, ce tânăr ești”. Georgiana a creat o atmosferă de adevărat spectacol, încălzind publicul prin voia ei bună și nu putem decât să remarcăm creșterea valorică a acestei interprete talentate și plină de viață.  

Pe scenă a urcat o altă cunoscută și apreciată solistă – Alexandra Zaharia cu sensibila piesă „Numai mama”. A fost apoi rândul muzicii populare prin Ana Maria Bulancea după care a urmat Ilaria Bejan cu frumoasă piesă „Mama”. A intrat apoi în scenă micuțul dar talentatul Nikolas Gheorghiu cu piesa „Mamă, spune-mi!” după care a fost rândul trupei de Dance Shy Girls, de la CNSH, coordonată cu multă dragoste și mult profesionalism de îndrăgita profesoară Marcela Călianu, o formație dinamică, binedispusă și despre care se va mai auzi cu siguranță. Are o frumoasă coregrafie, pe foarte adecvate fonduri muzicale, pline de viață.  

A urmat solista Sara Zaharia, după care talentata Anais Iftimie ne-a prezentat piesa „Rugă pentru părinți” pe versurile regretatului poet Adrian Păunescu. În continuare, Greta Donu a prezentat piesa „Măicuța mea iubită”, pentru ca solistele Diana Crăciun și Daria Tătaru să cânte tot piese dedicate mamei, în timp ce Miruna Poenescu ne-a prezentat piesa care s-a intitulat chiar „Tot mama”. Solista Beatrice Munteanu a ținut să ne spună prin cântec „Mama mea e numai una”, după care a revenit în prim plan muzica populară prin solistul Cezar Popa și solista Miruna Bradea, o tânără care a început să culeagă premii la concursuri importante, pregătită fiind de soții Mircea și Marcela Călianu. Au urmat solistele Cristina Tonu, Antonia Ursu și Irina Apostu.  

 A fost apoi rândul unei adevărate surprize prin apariția pe scenă a perechii Sara Mihai și Gabriel Mocanu, un duet creat și pregătit de Marcela Călianu, ambii fiind elevi la CNCH Tecuci. Prima piesă prezentată a fost „Felicita” din repertoriul cunoscuților și îndrăgiților Al Bano și Romina Power, o piesă care a primit imediat ropote de aplauze iar luminile telefoanelor erau aprinse în toată sala, mai ales de elevii de la CNCH care au venit să susțină și să-și încurajeze colegi. O felicităm pe profesoara Călianu pentru această nouă descoperire!  

De fapt, pe întreaga perioadă a acestui moment muzical, am stat chiar alături de distinsa profesoară, care radia de bucurie și urmărea cu atenție fiecare mișcare a talentaților interpreți. Și cea de a două piesă a duetului s-a bucurat de același mare succes. În continuare, a apărut pe scenă din nou trupa de Dance Shy Girls, numai că, dacă la prima apariție erau trei componente, acum au apărut patru componente.

A intrat apoi în scenă Teodora Petra după care am asistat la o altă premieră, tot o realizare a profesoarei Marcela Călianu, crearea și debutul Grupului Folk Armonia, tot de la CNCH, cu 12 membri, având la chitară pe elevul Cristian Zlat. Aceștia au prezentat piesa „Vara promisă” din repertoriul lui Ștefan Hrușcă cu memorabilul vers „Eu Odisee, Tu Eliada”. A urmat solista Elena Lupu urmată de tânărul Mădălin Bulai după care interpreții Adriana Triscau și Gabriel Mocanu, pregătiți de profesorii Mircea și Marcela Călianu, au oferit publicului frumoase piese. A urmat talentată Daria Negoiță pentru ca spectacolul să fie încheiat de solista Daria Hâncu de la Școala „Ezza Music” coordonată de Rodica Bunu. Ca de obicei, pregătirea muzicală și partea tehnică a fost asigurată de profesorul Claudiu Vișan, coregrafia Nicoleta Cucoaneș. 

Tuturor felicitări pentru reușita spectacolului iar mamelor și bunicilor „La mulți ani și o Primăvară cât mai frumoasă”! 

 

Iancu Aizic