Guvernul a dat undă verde construirii unei baze sportive la Tecuci

 

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administrației, Ion Ștefan, a semnat ordinele prin care a fost aprobată suplimentarea listei de obiective derulate prin Compania Națională de Investiții.

Noile obiective fac parte din Subprogramul „Complexuri sportive” din cadrul Programului național de construcții de interes public și social, derulat și finanțat prin CNI. Este vorba de 18 baze sportive de Tip 1 și 2 care urmează să fie construite în mai multe orașe din țară

Printre acestea se află şi obiectivul „Construire bază sportivă Tip 2” în cadrul Clubului Sportiv Şcolar situat pe Aleea Ştrandului, nr. 1, în municipiul Tecuci. 

O bază sportivă de Tip 2 are următoarele caracteristici: suprafața minimă de teren necesară construirii este de aproximativ 1.508 mp (dimensiuni minime lungime 58 m, lățime 26 m).

Baza sportivă va avea următoarele funcțiuni: teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis cu dimensiunile de 20 m x 40 m; clădire vestiare.

Valoare estimată a unei Baze sportive Tip 2 diferă în funcţie de felul în care aceasta este încălzită, astfel: încălzire electrică – 1,89 milioane lei (393.000 euro), combustibil lichid – 1,94 milioane lei (404.000 euro).

După ani şi ani de promisiuni ale guvernelor precedente ne bucurăm că în sfârşit se construieşte ceva în domeniul sportiv şi la Tecuci.