Evacuat din ordinul primarului

 De mai bine de 15 ani se închiriază tarabele din partea dreaptă a Oborului, câțiva dintre comercianți fiind clienții fideli ai casieriei Pieții.

Acești comercianți vin săptămânal, joia, în orice anotimp, și vând produse la grătar, băuturi alcoolice și sucuri. În anii care au trecut acești comercianți și-au modernizat tarabele, au acoperit spațiul închiriat pentru a-l feri de intemperii, și-au turnat podea iar în interior au modernizat în conformitate cu normele sanitare pentru a nu fi amendați.
De mai bine de 15 ani, unul din comercianții permanenți, care achită lunar sume pentru tarabe, este Mândru Aurel. Zilele trecute, dorind să înceapă curățenia pentru Bâlci, patronul Mândru a fost înștiințat că trebuie să predea două dintre cele patru tarabe pe care le deține. Și nu oricare, ci primele două de lângă poarta de acces a Oborului.
Nu i-a venit să creadă ce aude și a întrebat de unde vine acest „ordin”. I s-a răspuns că de la noul primar și că trebuie să execute cât mai urgent întrucât în locul menționat va veni un comerciant din județul Vaslui.

Cât de corectă poate fi această decizie în condițiile în care comerciantul are în chirie acest spațiu de ani buni și plătește lunar, nu știm. Ceea ce știm este faptul că la momentul actual sunt atâtea spații de închiriat în acea zonă, chiar dacă nu sunt lângă intrarea în Bâlci.