Copiii şi-au recăpătat locul de joacă

 Vineri, 9 septembrie 2016, copiii din Centru de Zi al Fundației Bunul Samaritean împreună cu voluntarii și personalul s-au deplasat ca în fiecare an în Parcul de joacă din Comuna Nicorești pentru o curățenie generală. 

Acest Parc a fost dăruit comunității în anul 2001 din generozitatea unor persoane din Irlanda pentru locuitorii Comunei Nicorești. 
Acum două zile parcul era în condiții jalnice vopseaua era sărită peste tot, mesele şi băncile erau rupte, porțile de fotbal și ele iar pe jos gunoaiele se amestecau cu iarba prin care abia te puteai mișca.
 Ajunși la faţa locului, ne-am mobilizat cu toții şi am început treaba: Doi băieți şi un voluntar vârstnic tăiau scânduri și reparau masa şi băncile, o parte din copii şi voluntari au adunat gunoaiele şi le-au strâns în saci menajeri, iar alții s-au apucat de vopsit. Altcineva s-a folosit de un aparat de sudură şi un generator pentru a repara porțile de fotbal care stăteau să cadă. Un angajat al primăriei ne-a ajutat să tăiem iarba pe întreaga suprafață a parcului.
Totul a durat câteva ore, timp în care copiii au dat dovadă de entuziasm şi dăruință in ceea ce au făcut. După terminarea curățeniei părea că este altul nou. Totul era la locul lui, viu colorat iar iarba proaspăt tăiată dădea un aer de prospețime.
Astfel, prin această activitate copiii şi-au recăpătat locul de joacă ce părea să fie pierdut, făcând totodată şi un lucru benefic pentru comunitate.
Ne bucurăm că am reușit să implicăm comunitatea, că am reușit să facem o mică schimbare cu ajutorul sponsorilor şi voluntarilor din comunitate, pentru unii poate pare neînsemnată, dar pentru sufletele copiilor este schimbarea mult așteptată.
Împreună Schimbăm Destine!


Fundația Bunul Samaritean


You cannot copy content of this page