Duminică, 11 septembrie 2016 a sunat clopoțelul la Școala Postliceală F.E.G. „Education” filiala Tecuci vestind începerea noului an școlar 2016-2017. Festivitatea, la care au participat „boboceii” școlii, curioși să afle cât mai multe despre școala de la care au multe asteptări, părinții, rudele acestora, dar și „veteranii”, cei care au deja experiența unui an sau doi de școală, a avut loc în sala de conferințe a Casei de Cultură Tecuci.
Emoții de toamnă, un sentiment de „déjà vu” l-am trăit cu toții, pentru o clipă ne-am revăzut pe noi înșine, elevii de altădată, flori, multe flori, bucurie, entuziasm, a fost atmosfera generală în care s-a desfășurat festivitatea noastră.
Alături de profesorii școlii, am avut oaspeți dragi. Ca de obicei, Fundația Ecologica Green Iași și-a trimis reprezentantul său, în persoana prof. informatician Diaconu Maria, iar Primarul Cătălin Hurdubae, consilierul Viorel Burlacu și referentul Florin Tîrziman, au întregit galeria oaspeților noștri.
Demn de remarcat este faptul că în cei cinci ani de existență a școlii noastre, este pentru prima oară când un Primar cu o agendă de lucru încărcată, deși vorbim despre o agendă de duminică, ne onorează cu prezența.
În discursul său, Primarul Cătălin Hurdubae a relevat multe detalii despre școala noastră, și-a făcut deci bine „temele”, a amintit câteva dintre proiectele pe care le are în vedere pentru modernizarea urbei noastre. Consilierul Viorel Burlacu, cu care ne-am relaționat de-a lungul timpului, a subliniat câteva dintre realizările școlii noastre.
Argumentarea științifică a prof. informatician Diaconu Maria, timbrul liric, sensibil, cu care și-a susținut ideile, a cucerit auditoriul. S-au subliniat realizările de care suntem mândri. Faptul că școala noastră continuă demersul didactic al Școlii Postliceale F.E.G. Iași care a fost acreditată în anul 2008, a primit titlul de Școală Europeană, obținut pentru a treia oară, pentru perioada 2015-2018, primind Diploma de Excelență din partea comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din cadrul Senatului României, ne umple de mândrie și ne provoacă la multe realizări.
Ca furnizor de educație, Școala Postliceală F.E.G. Education filiala Tecuci este preocupată de calitatea actului didactic, cursanții noștri au absorbit curriculumul la cote bune și foarte bune, un mare număr de absolvenți obținând medii generale la examenul de absolvire între 9 și 9,90 de-a lungul celor trei promoții de finaliști, rezultate ce au condus la acreditarea școlii noastre în iunie 2016.
Cei cinci ani de existență ai școlii au fost strânși într-un filmuleț-document ce a rulat pe ecran, reactualizând activități curriculare și extracurriculare, memoria peliculei este cu adevărat magică, cursanții prezenți în sală s-au autoevaluat și cu această ocazie.
Adresându-se „boboceilor” cu precădere, directorul unității subliniază ideea că aceștia au ales foarte bine școala noastră dintre celelalte școli concurente din oraș, pentru că la noi cadrele didactice promovează egalitatea șanselor pentru fiecare cursant, încurajează învățarea autonomă, centrată pe elev, învățarea în grup și învățarea în diferite contexte. Toate cadrele didactice folosesc strategii diverse pentru a răspunde stilurilor individuale de învățare ale fiecărui cursant, încurajează cursanții să participe la lecție pe tot parcursul orei, oferă la timp feedback constructiv privind învățarea și progresul, implică elevii în evaluare, încurajându-i să se autoevalueze, să conștientizeze propriul lor progres, nivelul la care se află, față de cel la care trebuie să ajungă. Sunt cadre didactice performante, racordate la nou, ce oferă empatie, deschidere, flexibilitate, toleranță în actul didactic de verificare/predare/evaluare.
Și pentru că toamna reprezintă un cumul de sentimente – tristețe, nostalgie, dar și speranță, bucurie, toamna se culeg roade îmbelșugate, după cum s-a muncit „ogorul minții”, se premiază cursanții.
Îmbujorați de emoție dar și fericiți, aceștia și-au primit trofeele binemeritate, urcând pe scenă pe ritmurile „Anotimpurilor” lui Vivaldi și a „Boleroului” lui Ravel, fundalul muzical al filmulețului nostru, gândind la avantajele pe care le oferă școala, reducerea taxei școlare în funcție de premiul obținut.
Haideți să ne bucurăm împreună de uimitoarea aventură a cunoașterii în noul an școlar!
Director, Prof. Silvia Gheorghiu