Nereguli în instituțiile școlare tecucene

Unități de învățământ fără autorizație de funcționare, grădiniță nouă care nu și-a deschis porțile nici în acest an

 Recepția lucrărilor la Grădinița de pe B-dul Victoriei a avut loc în 31 august 2015, valoarea investiției fiind de 2.076.182 lei. Această grădiniță trebuia dată în folosință la începutul acestui an școlar dar nu a obținut autorizație de funcționare deoarece ISU nu a dat Aviz de securitate la incendiu. Practic era necesară construcția unei scări exterioare pentru evacuare în caz de incendiu. 

Edificiul este format din șase săli de grupă, repartizate pe cele două nivele, vestiare, grupuri sanitare, izolator, cabinet medical, cancelarie, cabinet director, holuri și alte spații.
Grădinița este prevăzută cu încălzire centrală, având centrală termică proprie, instalație electrică de iluminat și forță, apă caldă și rece, canalizare și va avea în exterior o platformă de joacă.
Tot la începutul anului școlar 2016-2017 s-a constatat că un număr de 6 unități de învățământ din Tecuci nu au autorizație de funcționare, acestea fiind: Grădinița nr. 1, Grădinița nr. 6, Grădinița nr. 13, Grădinița nr. 9, Grădinița nr. 12, Grădinița nr. 17.

Sunt aceleași unități care nu s-au preocupat nici anul trecut să obțină autorizația de funcționare, în condițiile în care primarul municipiului, Cătălin Hurdubae, a anunțat că a alocat fondurile necesare pentru buna desfășurare a activităților în toate unitățile de învățământ preșcolar și școlar din Tecuci. You cannot copy content of this page