O tecuceancă a decedat în urma intoxicației cu monoxid de carbon

Atenție mare atunci când intrați în spații în care sunt depozitate butoaiele cu vinul nou. Monoxidul de carbon care apare în urma fermentării este letal.
 O femeie de 60 de ani din Tecuci a murit, după ce s-a intoxicat cu acest gaz deosebit de toxic. Femeia a coborât în beciul în care avea butoaiele și damigenele cu must, pentru a verifica vasele. Nu și-a dat seama că în încăpere s-a acumulat monoxid de carbon. Gazul a amețit-o, iar când aceasta a dat să urce scările beciului, i s-a făcut rău și a căzut. 

Rudele au găsit-o și au sunat imediat la 112. Deși o ambulanță a ajuns în doar câteva minute la locul în care s-a petrecut tragedia, medicii nu au mai putut decât să constate decesul femeii.

„Am fost solicitați pe numărul de urgență 112, să intervenim la locuința unei persoane care suferise o intoxicație acută cu monoxid de carbon. Echipajul nostru s-a deplasat la locul indicat, dar din păcate, nu a mai putut decât să constate decesul persoanei”, a declarat dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului de Ambulanță Galați.
Având în vedere că monxidul de carbon și nu are miros, aveți mare grijă atunci când intrați într-o încăpere în care se află vin la fermentat. Întâi aerisiți încăperea bine și abia după aceea terminați ce aveți de făcut. În plus, întotdeauna să fiți supravegheat de o altă persoană care este în afara încăperii respective, pentru a putea interveni în caz că vi se face rău.
Sursa: stiridegalati.ro