Contec Foods Tecuci intră pe piaţa legumelor congelate

 Contec Foods, una dintre cele mai mari companii producătoare de legume şi fructe conservate din România, deţinută de cetăţeanul de origine turcă Aifun Suliman, mizează anul acesta pe o cifră de afaceri de peste 25,5 milioane euro, în creştere cu 10% faţă de anul precedent. 

Evoluţia pozitivă a afacerilor i-a determinat pe proprietarii firmei să se gândească şi la noi linii de afaceri, astfel că cel târziu în doi ani producătorul muștarului de Tecuci și a compoturilor Olympia ar urma să intre şi pe piaţa de legume congelate.
„Anul acesta a fost un an agricol mai bun şi atunci normal că avem mai multe produse, ceea ce ne-a ajutat la creşterea cifrei de afaceri. Veniturile noastre depind de anul agricol mai mult decât de reducerea TVA sau creşterea puterii economice. Degeaba scade TVA şi creşte puterea economică a oamenilor dacă nu au avem ce să le oferim”, a declarat Georgică Borş, contabilul-şef al Contec Foods.
Până la începutul anului viitor, reprezentanţii Contec Foods şi-au propus să mărească capacitatea de producţie a companiei cu minimum 20% la producţia de borş şi oţet, un proiect în care au investit până acum în jur de 3 milioane de euro. De asemenea, în următorii doi ani, Contec Foods urmează să intre pe noi linii de afaceri şi anume producţia de legume congelate.
„Investiţia pentru linia de congelate este estimată la 2 milioane de euro”, a declarat reprezentantul Contec Foods explicând că cererea crescută de pe piaţă i-a determinat să între pe piaţa de legume congelate.

Sursa: orange.ro