Elevii nu vor face şcoală de 1 Iunie

Calendarul zilelor libere pentru elevi în 2017
 Este oficial: 1 Iunie, Ziua Copilului, devine zi liberă naţională, după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru completarea alin. (1) al art. 139 din Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii. 

„Timpul petrecut de părinţi alături de copii reprezintă cea mai eficientă şi simplă metodă de a formă şi consolida o relaţie sănătoasă copil-părinte. Mai mult decât atât, acest timp le asigura copiilor un mediu armonios în care să crească şi să se dezvolte şi le oferă un set de valori şi un model de urmat pentru când vor fi, la rândul lor, părinţi”, se arată în expunerea de motive a actului normativ.
Petrecerea timpului cu copiii în weekend sau în vacanţe nu sustituie faptul că în restul timpului le acordăm prea puţin din programul nostru, se arată de asemenea în expunerea de motive, iniţiatorii arătând astfel de ce e necesară acordarea zilei libere pentru copii şi angajaţi.
„Ziua copilului, sărbătorită în România la 1 iunie, este un prilej de a sărbători copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a inspiră comunitatea şi familia şi de a aprecia şi iubi copiii. Este o sărbătoare frumoasă care are implicaţii atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Este o ocazie de a petrece timp de calitate cu cei mici, nu neapărat cu proprii copii”, se precizează în expunerea de motive.
Se completează astfel calendarul zilelor libere pentru elevi în 2017:
– 1 şi 2 ianuarie;
– 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române;
– prima şi a doua zi de Paşti;
– 1 mai;
– 1 iunie.


sursa: Portal învățământ