Poliţiştii au constatat 22 infracţiuni privind furtul de energie electrică şi racordare ilegală – Video

Acţiune în sistem integrat a poliţiştilor gălăţeni pe raza comunelor Iveşti şi Lieşti, în colaborare cu specialişti din cadrul SDE  Electrica

 La data de 19 noiembrie 2016, în intervalul orar 8 – 16,  polițiștii structurilor de Ordine Publică, Investigarea Criminalităţii Economice, Investigaţii Criminale, Acţiuni Speciale, Secţiei 3 Rurală Lieşti, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi, în colaborare cu 13 specialişti SDE Electrica, au acţionat în sistem integrat în comunele Iveşti şi Lieşti pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor de furt de energie electrică şi racordare ilegală.

În cauză au fost întocmite 6 dosare penale, în care se efectuează cercetări faţă de 11 persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de racordare ilegală şi furt de energie electrică.

 În cadrul aceleiaşi acţiuni, polițiștii gălățeni au aplicat 35 contravenţii în valoare de 7.250 lei, astfel:

– Legea 12/1990 – privind potejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite – 1
– O.U.G. 28/1999 – privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale – 6
 – OUG 195/2002 – privind circulaţia pe drumurile publice – 26 
Au fost confiscate  600 kg legume, în valoare de 1.200 lei şi suma de 2.300 lei.
Poliţiştii au efectuat controale la 11 unităţi economice, au legitimat 122 persoane şi au verificat 67 conducători auto.

Activitatea a avut drept scop asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în rândul cetățenilor din mediul rural.