Ziua Ștafetei la IPJ Galați

Poliţiştii gălăţeni au predat ştafeta pentru o zi tinerilor care vor să îmbrăţişeze această profesie

 Cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului, poliţiştii gălăţeni au organizat luni, 21 noiembrie, în colaborare cu Fundaţia „Terre des Hommes” evenimentul „Ziua Ştafetei”. 

 Cu acest prilej, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi a fost gazdă pentru 17 tineri de școală generală și liceu din întreg judeţul care şi-au exprimat dorinţa de a deveni poliţişti.
Evenimentul a debutat cu o prezentare de ansamblu a Poliţiei Române şi a principalelor atribuţii ale poliţiştilor, continuând cu expunerea sarcinilor zilnice pe care aceştia din urmă trebuie să le îndeplinească în funcţie de structura operativă din care fac parte.
 Elevilor dornici să devină poliţişti le-au fost prezentate câteva dintre tainele poliţiştilor judiciarişti sau de ordine publică, trusa criminalistului, modalitatea de funcţionare a aparatului radar din dotarea poliţiei rutiere, dar şi condiţiile esenţiale necesare pentru a accede în această profesie.

La finalul activităţii poliţiştii au răspuns curiozităţii tinerilor sperând că în acest mod îi vor ajuta să îşi descopere adevărata vocație şi să ia decizii corecte în viitor.