Percheziţii la persoane bănuite de braconaj cinegetic – Video

Percheziţii în județele Galați și Vrancea la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de braconaj

 Ieri, 26 noiembrie 2016, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galați au efectuat șapte percheziţii domiciliare, trei în judeţul Galați și patru în Vrancea, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic.

Persoanele vizate, șase bărbați cu vârstele cuprinse între 24 și 50 de ani, sunt bănuite că, în perioada 27 octombrie – 25 noiembrie 2016, ar fi braconat mistreți, căprioare și iepuri, pe două fonduri de vânătoare, fără a deţine autorizaţii de vânătoare.
Polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 179 kg carne de vânat, 10 arme letale de vânătoare deținute legal, 270 bucăți muniție letală, 500 bucăți muniție neletală, precum și 11 bucăți articole pirotehnice.
Au fost puse în executare șase mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galați pentru audieri sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj, uz de armă fără drept și operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Patru bărbați au fost reținuți pe bază de ordonanță, urmând ca astăzi, 27 noiembrie, să fie prezentați Judecătoriei Tecuci cu propunere legală de arestare preventivă.