Un tecucean suspect pentru crimă a fost arestat la Cluj-Napoca

 Mihai Răzvan Oprea, un muncitor constructor în vârstă de 35 de ani a fost arestat preventiv miercuri de către magistraţii Curţii de Apel Cluj, la cererea autorităţilor portugheze care au emis o cerere internaţională în acest sens. 

La data de 17 ianuarie 2017, în urma investigaţiilor efectuate de polițiștii de investigații criminale din cadrul I.P.J. Cluj şi a colaborării cu poliţiştii din cadrul I.P.J. Galaţi, a fost depistat, pe raza municipiului Cluj-Napoca, un bărbat  urmărit internaţional.
Pentru depistarea celui în cauză, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.
Cel în cauză, un bărbat de 35 de ani din municipiul Tecuci, avea pe numele său un mandat european de arestare emis de autorităţile din Portugalia pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, lipsire de libertate în mod ilegal, viol şi omor calificat, fapte petrecute în luna decembrie 2014, în Portugalia.
În cursul zilei de ieri, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore faţă de acesta.
Astăzi, cel în cauză urmează a fi prezentat Curţii de Apel Cluj în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă şi extrădării acestuia în ţara solicitantă.

 

Sursa: oradecluj.oradestiri.ro