Poliţişti din Tecuci reţinuţi pentru luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual

6088e-politisti Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, marţi seara, reţinerea pentru 24 de ore a cinci ofiţeri de poliţie din Tecuci.

Decizia a fost luată după ce în cursul zilei de marţi au fost efectuate 12 percheziţii domiciliare, iar 15 persoane au fost audiate la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi.

Acţiunea a fost îndreptată către 11 lucrători din cadrul IPJ Galaţi – Serviciul Poliţiei Rutiere şi Biroul Poliţiei Rutiere – Municipiul Tecuci. În cele din urmă, s-a început urmărirea penală pe numele a şapte lucrători de poliţie rutieră.

Cinci dintre aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind acuzaţi de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual. Ceilalţi doi lucrători au fost plasaţi sub control judiciar. Alţi patru poliţişti, dar şi trei contravenienţi au, în continuare, calitatea de suspecţi.

Procurorii care instrumentează dosarul susţin că „persoanele în cauză sunt învinuite că au pretins şi primit diverse sume de bani de la conducători auto identificaţi săvârşind diverse contravenţii în trafic, pentru a trece în procesele verbale abateri mai uşoare decât cele comise şi, implicit, să aplice amenzi mai mici”.

Sursa: internet