Se demolează Hotelul

hotel-tecuci-5 De ani de zile, pe strada Republicii, colţ cu Unirii, există una din cele mai impozabile clădiri ale oraşului nostru, fostul Hotel nr. 1, cunoscută şi pentru că pe str. Cuza Vodă, până în podul de piatră, exista un al doilea hotel al oraşului.

În recenta carte a prof. Ştefan Andronache, „Tecuciul şi împrejurimile sale’’, se spune: „Aici a funcţionat vreme îndelungată Hotelul Comercial- reconstruit şi mobilat prin anii 1896, cunoscut un timp şi sub numele de Hotel Dacia. În perioada comunistă, la parter exista un restaurant ce avea să fie transformat într-o apreciată unitate de patiserie-plăcintărie. În ciuda degradării imobilului, încă mai ies în evidenţă decoraţiile faţadei şi veranda din spate.

hotel-tecuci-3 După Revoluţie, clădirea a fost achiziţionată de familia Boșoteanu care, de mulţi ani se luptă pentru obţinerea autorizaţiei de demolare. În acest timp, clădirea s-a deteriorat şi mai mult, existând pericolul de a cădea diferite materiale în capul trecătorilor, mai ales la vânturile puternice. Locul de altfel a şi fost înconjurat, cu dirijarea trecătorilor pe stradă, un alt lucru destul de neplăcut”.

Iată însă că acum, după ce la sfârşitul anului trecut s-a obţinut autorizaţia de demolare şi pentru noua construcţie, firma angajată a şi trecut la activitate, lucrările mergând bine.

Sperăm ca acelaşi lucru să se întâmple şi cu alte ruine ale municipiului şi aici ne gândim în primul rând la clădirea fostului restaurant Moldova din centrul oraşului.

Autor: Iancu Aizic

 

Această prezentare necesită JavaScript.