DNA a trimis în judecată două funcționare din primărie

palatul-de-justitie-galati Acestea sunt acuzate de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete.

Matei Gabriela, la data faptelor consilier în cadrul primăriei comunei Gohor, jud. Galați, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

– complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri

– fals intelectual,

– fals material în înscrisuri oficiale.

Pamfile Nina, la data faptelor consilier în cadrul primăriei comunei Gohor, jud. Galați, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

– complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene,

– fals intelectual.

Alături de cele două funcționare se află Ficzi Ioan, la data faptelor consilier superior în cadrul A.P.I.A. – Centrul Local Tecuci 1, pentru săvârșirea a 3 (trei) infracțiuni de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2012-2014, inculpata Porumb Camelia a depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false (adeverinţe având ca emitent Primăria Gohor, jud. Galați şi contracte de arendare) în vederea acordării sprijinului financiar în cadrul schemei de plată unică pe suprafață, pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate.

O parte dintre documente au fost completate în fals de către inculpatele Matei Gabriela și Pamfile Nina, cunoscând că acestea vor fi depuse  la A.P.I.A. de către numita inculpata Porumb Camelia.

În același context, în perioada mai – iunie 2016, inculpata Matei Gabriela a falsificat registrul agricol al satului Nărtești, comuna Gohor, județul Galați, prin ștergerea mențiunilor făcute în acest registru și prin suprascrierea altor date, ceea ce a adus modificări de natură să producă consecințe juridice, astfel încât cele consemnate să corespundă cu adeverințele eliberate inculpatei Porumb Camelia.

De asemenea, inculpata Porumb Camelia a beneficiat și de ajutorul inculpatului Ficzi Ioan, în calitate de consilier superior în cadrul A.P.I.A. – Centrul Local Tecuci 1, care  i-a admis cererile fără să verifice dacă acestea sunt conforme cu prevederile legale.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Galați s-a constituit parte civilă în procesul penal  cu suma de 27.340,46 lei.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui imobil aflat în proprietatea inculpatei Porumb Camelia.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galați cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

 

Sursa: stiripesurse.ro