Încep înscrierile la Clasa pregătitoare

Luni încep înscrierile la Clasa Pregătitoare 2017-2018. Calendarul complet

3e9cf-clasa2bzero Părinții care au copii ce se pregătesc pentru clasa pregătitoare trebuie să înceapă demersurile pentru înscrierea acestora în anul şcolar 2017-2018. Începând de luni, 27 februarie, se depun cererile de înscriere la şcolile alese, fie online fie direct la sediul acestora.

Metodologia prevede că la clasa pregătitoare sunt obligatoriu înscrişi copiii care împlinesc 6 ani până pe 31 august 2017, în timp ce copiii care împlinesc 6 ani între 1 septembrie şi 31 decembrie 2017 pot fi înscrişi în clasa pregătitoare cu condiţia să dea un test de evaluare psihosomatică.

Cererile de înscriere se completează începând cu 27 februarie, online sau la unitatea de învăţământ.

„Părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la dată de 31 august 2017 inclusiv au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile legii şi ale prezentei metodologii. Părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie — 31 decembrie 2017 inclusiv pot să-şi înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Părinţii copiilor care împlinesc vârstă de 6 ani în perioada 1 septembrie — 31 decembrie 2017 inclusiv, care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în anul şcolar 2017-2018, sau ai celor pentru care evaluarea (..) arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare îşi vor înscrie copiii la grădiniţă în grupa mare”, prevede regulamentul anunţat de Ministerul Educaţiei.

Totodată, în cazul în care există solicitări de înscriere în clasa pregătitoare a copiilor care împlinesc 6 ani după data de 31 decembrie 2017, inspectoratele şcolare sau unităţile de învăţământ vor consilia părinţii privind nevoia de a lua decizii în interesul educaţional al copilului şi îi vor informa că solicitarea nu poate fi soluţionată decât în urmă evaluării dezvoltării psihosomatice care să ateste pregătirea copilului pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

„În cazul în care rezultatul evaluării arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare, copiii vor fi înscrişi în grupa mare din învăţământul preşcolar. Rezultatul evaluării nu poate fi contestat”, prevede noua legislaţie.

Calendarul înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2017-2018 poate fi consultat AICI.

Sursa: portalinvatamant.ro