Drept la replică

e33bd-politisti „La data de 17.02.2017 a fost publicat în Impact Est un articol intitulat «Lotul poliţiştilor corupţi» în care se menţionează: «restul listei este format din Constantin Oprea, şeful Poliţiei Rutiere Tecuci, Adrian Antohi, care este adjunctul acestuia, Florin Trifan, care este şeful ruralei Poliţiei Tecuci. În urma cercetărilor şi a filajelor celor de la D.G.A., procurorii îi acuză de luare de mită, trafic de influenţă şi de fals intelectual…».

Textul articolului reflectă o abordare superficială în totală contradicţie cu realitatea, denotând o distorsionare cu rea credinţă a informaţiilor.

Astfel, Oprea Constantin şi Antohi Adrian nu au funcţiile arătate în articol, iar toate cele trei persoane din prezenta nu au calitate procesuală în dosarul/dosarele despre care se face vorbire în articolul menţionat.

Conform articolelor 7, 8 din Codul deontologic al ziaristului (adoptat de Clubul Romând de Presă), ziaristul are responsabilitatea de a acţiona pentru instaurarea justiţiei şi să refuze orice prezentare falsă a datelor şi a faptelor”.

Avocat Traian Doru

Sursa: impact-est.ro