Câștigători la Festivalul-concurs „Prietenii Muzicii – Pro Piano” – Galerie foto

Pian Tecuci (2) În perioada 3-5 martie 2017, în sala de festivităţi a Bibliotecii Astra din Sibiu, s-a desfăşurat o nouă ediție a Festivalului-concurs „Prietenii Muzicii – Pro Piano”.

Manifestarea  a fost destinată copiilor cu vârstă cuprinsă între 5 şi 18 ani, fiind divizată în trei secţiuni: A – tineri care studiază pianul ca instrument principal, în şcoli şi licee de muzică; B – tineri care studiază pianul fie ca instrument opţional, fie la Palatele Copiilor, Case de Cultură sau în sistem particular şi C – ansamblu la 4 mâini (pe un pian).

La festival s-au înscris 114 copii din Republica Moldova şi din judeţele Sibiu, Dolj, Braşov, Vâlcea, Cluj, Bacău, Argeş, Mureş, Dâmboviţa, Harghita, Suceava, Hunedoara, Bucureşti şi Galaţi.

Palatul Copiilor Galaţi a fost reprezentatde șapte elevi care studiază pianul la Clubul Copiilor Tecuci sub îndrumarea prof . corepetitor Alexandra Manolache.

Scopurile festivalului:

– Încurajarea învăţării unui instrument muzical, considerând că muzica  facilitează dezvoltarea capacităţilor mentale ale copiilor şi tinerilor

– Crearea unui cadru organizat de manifestare artistică şi muzicală în care tinerii îşi pot prezenţa şi compara calităţile tehnico-interpretative însuşite

– Oferirea unei alternative constructive de petrecere a timpului liber şi o posibilitate de direcţionare optimă a atenţiei şi al potenţialului de manifestări multiple ale copiilor

Clubul Copiilor Tecuci (5) La nivel naţional evenimentul este organizat de Fundaţia Culturală  „Pro Piano – România”, care a fost înfiinţată în anul 1996, în Bucureşti. Potrivit statutului său, Fundaţia are că scop principal depistarea, educarea, selecţionarea  și subventionarea elitei artistice, culturale, muzicale, prin şcolarizarea în învăţământ autorizat a persoanelor fizice de orice vârstă, precum şi prin sprijinirea şi promovarea tinerilor supradotaţi, a talentelor reprezentative pentru muzică vocală şi instrumentală laică şi religioasă, pe plan naţional şi internaţional.

În anul 1997 a fost organizată prima ediţie a Concursului Internațional de pian „Pro Piano – România, cu frecvenţa anuală. Preşedintele ei este Stela Avesalon, profesoară de pian gradul I, cu Gradaţie de Merit şi Diplomă de Excelenţă conferită de Ministerul Învăţământului, pentru întreagă activitate.

Iniţiatoarea acestui festival la Sibiu este profesoara de pian Enikő–Maria Orth, distinsă cu Medalia „Meritul pentru Învăţământ clasa I”.

Juriul festivalului – prof. Stela Avesalon; prof. Eniko Orth; prof. dr. Monica Noveanu; prof. Emese Kalmana; prof. Sanda-Mihaela Vulcu.

Pian Tecuci (1) Palatul Copiilor Galaţi a fost reprezentat de  şapte elevi care studiază pianul la Clubul Copiilor Tecuci sub îndrumarea prof. corepetitor Alexandra Manolache.

Clubul CopiilorTecuci, s-a situat pe primele locuri cu următoarele rezultate:

Ana Maria și Matei Arhire – duo pianistic, locul I – Diplomă de excelenţă

Matei Arhire – Locul I – Diplomă de excelenţă;

Ana Maria Arhire – Locul I – Diplomă de excelenţă;

Alexandra Manoliu – Locul I – Diplomă de excelenţă;

Gao Luiza, Dinu Alexandra, Anghel Beatrice, Ghinea Maria – Locul II -Diplomă de merit.

Evenimentul a fost organizat de Fundaţia Culturală „Pro Piano – România” în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană Astra Sibiu, Filiala Judeţeană Sibiu a Uniunii Arhitecţilor din România (UAR) şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Bravo copii! Succes mai departe!

Galerie foto: