Iubirea înfloreşte primăvara

Fuego Tecuci (4) Acesta a fost titlul spectacolului  pe care îndrăgitul interpret de muzică uşoară Fuego – Paul Surugiu l-a oferit cu multă plăcere publicului tecucean miercuri, 8 Martie, în sala de spectacole „Ion Petrovici” din Tecuci.

Şi de această dată sala de spectacole s-a  dovedit neîncăpătoare, toate cele 384 de locuri fiind ocupate, dovadă incontestabilă a faptului că pentru municipiul nostru este absolut necesar mărirea capacităţii.

Invitatul de onoare, Fuego, și-a început repertoriul cu melodia „Sărut femeie, mâna ta” în aplauzele publicului aflat în picioare. Am rămas cu toţii fredonând apoi „Viaţa trece / totu-i trecător”, intercalând în cântec mesajul și urările către femei: mame, fiice şi bunice.

Fuego Tecuci (1) Fuego a ţinut să ne reamintească faptul că a venit şi va veni la Tecuci cu mare bucurie, să cante pentru acest public minunat şi mai ales pentru mame: „Să vă bucuraţi de existenţa mamelor şi a bunicelor, sărutaţi-le şi iubiți-le mult, cât mai sunt în viaţă!”

În continuare, interpretul ne-a mărturisit că cel mai frumos mărţişor pe care el îl poate oferi mamei lui este faptul că se află pe scenă şi cucereşte inimile publicului. Ne spune că bunica lui dorea că el să devină preot, dar mama, cea care a cochetat şi ea cu muzica dar nu a ajuns acolo unde şi-ar fi dorit, să aibă mulţumirea că acum el, fiul, reuşeşte ceea ce ea nu a reuşit.

Fuego Tecuci (3) Fuego ne vorbeşte şi de legătură lui de prietenie cu regretatul poet din Republica Moldova, Grigore Vieru, recitându-ne poezia „Măicuţa mea, grădină”. Ne îndeamnă să trăim demn, frumos şi curat, pentru că avem o ţară  frumoasă, cu valori incontestabile, cu oameni de mare valoare, cu foarte mult suflet iar sufletul românilor este Moldova. Vorbind în continuare de mama, interpretul a recitat poeziile „Numai părinţii sunt cei care te iartă” şi „Părinţii noştri, oriunde ar fi ei”.

Fuego Tecuci (2) Fuego ne spune că a participat recent la o nouă lansare de album propriu, la Palatul Cantacuzino, descriind frumuseţea acestui obiectiv istoric. Precizează că muzica pieselor ce le interpretează în acest abum este semnată de compozitorul Zsolt Kerestely, ajuns la 84 de ani, dar având o mare poftă de viaţă. Ne vorbeşte apoi de marii noştri compozitori Cornel Fugaru, Anton Şuteu, Marcel Dragomir şi alţii, valoroşi dar, plecaţi prea devreme de lângă noi. Abumul la care face referire acum Fuego se intitulează „Nu sunt singur” şi amintește  faptul că marele compozitor Zsolt Kerestely nu e singur. De pe acest album, interpretul ne-a prezentat piesa  „Ştiu că vei regreta”, Fuego fiind sigur că această melodie va dăinui în timp. Ne vorbeşte şi de fiul compozitorului, Andrei Kerestely, compozitor şi regizor de sunet, care, după ce a lucrat 40 de ani în televiziunea noastră, a plecat în Germania.

Au urmat piesele „Rolul de măicuţă” şi „Măicuţa iubită”. Ne-a prezentat apoi şi traseul spectacolelor, trecând prin Panciu, la o sală cu 600 de spectatori, Drăgăneşti, Buzău, Bacău şi alte oraşe dar specificând faptul că la Bacău va avea loc şi un vernisaj al unei expoziţii personale de pictură, cu tablouri ce vor fi vândute în scop caritabil, pentru salvarea vieţilor artiştilor în suferinţă. Aceasta o face prin Fundaţia „Art by Fuego”, prin care are peste o sută de bolnavi salvaţi. La Bacău, alături de compozitorul Zsolt Kerestely, va fi prezentă şi interpreta Stela Enache.

Au urmat piesele „Eu fără voi nu aş exista”, „Cântaţi cu mine” şi mai ales „Ce seară minunată”.

Autor: Iancu Aizic