Amenzi de un miliard și jumătate aplicate în Tecuci și împrejurimi – Video

Actiune Politie Tecuci (2) În urma unei acțiuni desfășurate pe raza municipiului Tecuci și a Secției 6 Rurală, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, asigurararea respectării legislaţiei în domeniul comercializării bunurilor de orice tip de către agenţii economici, respectarea condiţiilor de autorizare pe linia deţinerii de armament, muniţie şi a substanţelor toxice, poliţiştii au constat 10 infracţiuni, au aplicat 83 de sancțiuni contravenționale, au confiscat 21,31 mc de material lemnos, 1.000 kg fier , 837 produse de panificație și patiserie, 255 fire de flori și suma de 3.284 lei.

La data de 16 martie 2017, în intervalul orar 8-16,  polițiștii de ordine publică au acţionat în sistem integrat pe raza  municipiul Tecuci și a Secției 6 Rurală pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, asigurararea respectării legislaţiei în domeniul comercializării bunurilor de orice tip de către agenţii economici, respectarea condiţiilor de autorizare pe linia deţinerii de armament, muniţie şi a substanţelor toxice, respectiv respectarea legalităţii  normelor de protecţie a muncii şi a legislaţiei sanitar-veterinare.

Actiune Politie Tecuci (1) La acțiune au participat și polițiști din cadrul structurilor de Investigarea Criminalităţii Economice, Investigaţii Criminale, Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Serviciul Rutier, Secţiei 6 Rurală Tecuci. Aceștia au avut sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi, a specialiştilor din cadrul D.S.V.S.A. Galați,  I.T.M. Galați, Gărzii de Mediu – Comisariatul Galați și reprezentanți ai Ocolului Silvic Tecuci.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 10 infracțiuni, dintre care 2 prevăzute de codul silvic, 3 prevăzute de Legea vânătorii și protecției fondului cinegetic, 3 prevăzute de Codul Penal și o infracțiune  de evaziune fiscală.

Actiune Politie Tecuci (4) În cadrul aceleeaşi acţiuni, polițiștii gălățeni au aplicat 83 contravenţii în valoare de 137.620 lei, dintre care 14 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 2 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 50 privind circulaţia pe drumurile publice, 3 privind normele sanitar veterinare pentru siguranța alimentelor, 2 privind încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 4 contravențiile silvice.

Totodată au fost confiscate 16,82 mc cherestea, 4,5 mc lemn foc, 1.000 kg fier, 837 pâini şi produse de patiserie, 255 fire flori și suma de 3.284 lei.

Astfel, joi, 16 martie, polițiștii din cadrul Seviciului Ordine Publică, au efectuat un control la o societate comercială, cu punctul de lucru în comuna Nicorești, unde au găsit cantitatea de 16,82 mc cherestea, ce era deținută fără documente legale.

Persoana juridică a fost sancționată cu suma de 15.000 lei și cantitatea depistată de material lemnos a fost confiscată.

Actiune Politie Tecuci (3) Tot la data de 16 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au depistat trei bărbați cu vârste cuprinse între 30 și 43 ani, din comunele Brăhășești și Gohor, care  începând cu luna ianuarie au vânat păsări fără a deţine autorizaţie şi permis de vânătoare.

Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj şi uz de armă fără drept.