Ziua Mondială a Apei va fi marcată pe 22 martie

Ziua Mondiala a Apei În cadrul activităților dedicate Zilei Mondiale a Apei, în data de 22 martie 2017, între orele 9 și 14, Apă Canal SA Galați deschide porțile Stațiilor de tratare apă potabilă Uzina 2 – Galați și N. Bălcescu – Tecuci, precum și ale tuturor Stațiilor de epurare a apelor uzate din Județul Galați (Galați, Tecuci, Tg. Bujor, Liești, Pechea), pentru toți cei doritori să vadă îndeaproape de unde vine apa de la robinet și să înțeleagă importanța stațiilor de epurare, fluxul tehnologic al tratării apei uzate, evidențierea investițiilor realizate la aceste obiective.

Pe tot parcursul evenimentului, obiectivele se vor vizita în grupuri organizate la fața locului, cu îndrumători – specialiști din cadrul stațiilor de tratare apă potabilă și de epurare a apelor uzate. Grupurile organizate (în special cele de la școli) sunt rugate să se programeze din timp.

Ziua Mondială a Apei (World Water Day) se sărbătorește în întreaga lume din anul 1993. În fiecare an, Organizația Națiunilor Unite stabilește o temă a zilei, în jurul căreia sunt planificate diverse evenimente.

 

Tema anului 2017 se referă la apa menajeră / uzată.

 

Sursa: exploremag.ro

You cannot copy content of this page