Întinde o mână și salvează o viață! – Marşul Jandarmeriei Gălăţene

Mars Jandarmi Galati Pentru al treilea an consecutiv, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi organizează acţiunea cu caracter umanitar intitulată „Marşul Jandarmeriei Gălăţene”, un traseu de 17 km cu dificultate medie de abordare.

Este al treilea an de când Jandarmeria Gălăţeană a iniţiat o acţiune cu caracter umanitar menită a reda şansa la o viaţă normală oamenilor în uniformă, cei care la rândul lor au salvat alte vieţi atunci când nevoile au impus-o.

După ce în anul 2015 am ajutat doi colegi pompieri iar în anul 2016 am redat o umbră de speranţă pentru doi oameni în uniformă din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” Galaţi şi Serviciului Rutier al Poliţiei Locale Galaţi, anul acesta ne-am concentrat efortul pentru a ajuta doi camarazi care trec prin momente grele.

Vorbim aici de colegul nostru, plutonierul adjutant Covrig Viorel din Jandarmeria Galaţi a cărui soţie a fost diagnosticată cu o tumoare cerebrală. Jandarmul care a salvat sute de persoane la inundaţiile din 2005, 2007, 2010, 2013, 2016 şi la zăpezile din 2010, 2012, 2014 şi 2016 are nevoie de sprijinul nostru să-i redăm încrederea în şansa soţiei, mai mult decât atât, greutăţile vieţii cotidiene punându-şi amprenta pe viaţa familiei.

De asemenea, acest marş este dedicat şi maistrului militar Păltinuş Nelu din cadrul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sf. Andrei” Galaţi care în 2016 a fost diagnosticat cu neoplasm bronhopulmonar drept. Decorat în Afghanistan în urma participării la misiunile din 2005, 2008 şi 2011 – 2012,  militarul care a protejat vieţi în teatrele de operaţii are acum nevoie de noi să-l protejăm şi să-i redăm un strop de speranţă.

Pentru a conştientiza greutăţile cu care se confruntă cei doi camarazi ai noştri am ales un traseu de 17 km, în teren variat, cu plecare la ora 9.15 din Cazarma Jandarmeriei şi sosire în Pădurea Gârboavele – Tabăra Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Galaţi.

Cei care doresc să îi ajute pe cei doi oameni în uniformă sunt invitați să participe, joi, 18 mai 2017, ora 9 la Marșul Jandarmeriei Gălățene.

Programul acţiunii:

  • 8.50 – 9.10 – sosirea participanţilor în cazarma Jandarmeriei (cu un document de identitate cu poză asupra lor);
  • 9.10 – 9.15 – instructaj asupra traseului de deplasare;
  • 9.15 – 13 – deplasare în marş pe itinerariul Cazarma Jandarmeriei – Lacul Brateş – Uzina de Apă Tuluceşti – Pădurea Gârboavele – Tabăra D.J.S.T. Galaţi;
  • 13 – 14 – servirea mesei pregătite de jandarmi
  • 14 – deplasare spre Cazarma Jandarmeriei, din faţa Grădinii Zoo.

Precizăm că deplasarea nu se face pe Drumul Național, traseul ales pentru marș fiind de-a lungul lacului Brateș, spre stația apă Tulucești – urcare spre drumul național și prin câmp, până în Pădurea Gârboavele.

Totodată, cei care doresc să se deplaseze în alergare spre locaţia mai sus amintită vor avea ocazia să o facă, împreună cu plutonierul major Cristian Onofrei, Jandarmul de onoare al anului 2016 şi un grup de alergători gălăţeni.

Recomandăm participanților să aibă încălțări adecvate (ghete/bocanci) zonei de deplasare – teren variat, cu denivelări iar pentru hidratare, o sticlă cu apă.

Nu recomandăm acest traseu copiilor!

În Tabără jandarmii vor pregăti o masă în stil cazon pentru toţi participanţii la acţiune iar prin grija Carrefour Hipermarket Galaţi vom asigura apa necesară.

Întorcea din Pădurea Gârboavele este asigurată de Transurb SA Galati, cu punctul de plecare din parcarea Grădinii Zoologice.

Pe traseu vom fi însoțiți de către voluntari ai Urban Volunteer Search and Rescue pentru asistență medicală de urgență.

Precizăm faptul că, taxa de participare este de minim 10 lei iar banii colectați vor fi direcționați către cei doi camarazi.

Pentru detalii, ne puteţi contacta prin pagina de facebook „Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi”.

Mulţumim pentru sprijin Instituţiei Prefectului Judeţului Galaţi, Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Galaţi, Transurb S.A Galaţi, Carrefour Hipermarket Galaţi şi Urban Volunteer Search and Rescue Galaţi.

Vă aşteptăm la Marş!

 

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul al Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați