„Fii eroul nostru!” – Expoziţie de tehnică de luptă şi jocuri pentru copii

Cea de a patra ediție a evenimentului preferat al copiilor, „Fii eroul nostru!” se va desfășura pe 1 Iunie în parcarea Shopping City Galați, între orele 10 – 13.

Afis 1 iunie Organizat de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Galaţi, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, Penitenciarul Galaţi, Batalionul 300 Infanterie Mecanizată Galaţi, Poliţia Locală Galaţi, Urban Volunteer Search and Rescue Galaţi, Carrefour Galați şi Shopping City Galaţi, evenimentul îi aşteaptă pe copii cu cele mai interesante și atractive concursuri și activități organizate de către structurile participante.

O altă surpriză pregătită pentru cei mici vine din partea Penitenciarului Galaţi care va organiza, începând cu ora 11.30, un spectacol de teatru de păpuşi, actorii păpuşari fiind persoane private de libertate. Piesa de teatru reprezintă o adaptare după povestea lui Ion Creangă, „Prostia omenească”.

1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului reprezintă momentul prielnic pentru a reuni structurile statului și ale societății civile, cu rol în apărarea ordinii publice, a drepturilor și libertăților cetățeanului cât și a apărării împotriva dezastrelor, pentru a le oferi celor mici, de ziua lor, posibilitatea de a interacționa cu „eroii” lor preferaţi şi de a le cunoaşte tainele meseriei.

Scopul principal al evenimentului îl reprezintă, pe lângă asigurarea condițiilor optime de petrecere a zilei de 1 Iunie, motivarea copiilor şi a adolescenţilor de a alege cariera de jandarm, pompier, poliţist, militar, poliţist de frontieră, lucrător de penitenciare, poliţist local sau de a deveni voluntar în domeniul situaţiilor de urgenţă şi a medicinii preventive. Obiectivele activităților planificate vizează promovarea unei imagini instituţionale pozitive, promovarea valorilor şi tradiţiilor de arme, creşterea respectului pentru instituţiile statului şi pentru simbolurile naţionale, diseminarea în rândul copiilor şi al adolescenţilor a unor modele de bună practică, cu scopul de a preveni ca pe viitor aceştia să comită fapte antisociale, precum și promovarea în rândul participanţilor a unor atitudinii pozitive, civice şi responsabile.

Derulat pe parcursul a trei ore, evenimentul „Fii eroul nostru!” reunește cei mai de seamă eroi din lumea reală, pentru demonstrații inedite și pentru joacă educativă, prezentând celor mici ce face și cum este un adevărat erou. Copiii vor avea astfel posibilitatea de a se transforma în eroul lor preferat.

Toți copiii dornici să petreacă ziua de 1 Iunie cu activități speciale, concursuri atractive, joacă educativă, teatru de păpuşi și multă aventură, sunt așteptați în parcarea Shopping City Galați, la evenimentul „Fii eroul nostru!”.

 

 

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul al Jandarmeriei Galați