Rujeola face o victimă din Tecuci

Un bebeluş de 6 luni a murit. Este al 27-lea caz înregistrat în ultimul timp

SMURD Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, a declarat pentru News.ro că un copil de şase luni a murit, astăzi, din cauza rujeolei, el fiind adus în stare gravă sâmbăta trecută de la Tecuci.

„A ajuns sâmbăta trecută la noi, era în stare gravă, fiind intubat. A fost adus de către un echipaj SMURD. A avut şi bronhopneumonie, iar din cauza complicaţiilor a murit”, a declarat medicul Carmen Dorobăţ.

Ea a precizat că este al treilea caz de deces la copii, din cauza rujeolei, în ultimele luni, înregistrat la Iaşi.

„Trebuie ca părinţii să fie convinşi să-şi vaccineze copiii. Fără vaccin, neavând anticorpi, organismul nu rezistă, iar în multe cazuri se ajunge la deces”, a mai spus medicul Carmen Dorobăţ.

Aproape 300 de noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, la nivel naţional, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor, de la debutul epidemiei, în 30 septembrie 2016, a ajuns la 6.434, a anunţat săptămâna trecută Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). De asemenea, au fost înregistrate 26 de decese din cauza rujeolei, cărora li se adaugă cel de miercuri, de la Iaşi.

You cannot copy content of this page