Contrafăcea produse erbicide

Produse fitosanitare Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Galați, sub coordonarea procurorului de caz, au organizat o acțiune de prindere în flagrant delict și au efectuat o percheziție la o persoană bănuită de săvârșirea infracțiunilor de punere în circulație de produse contrafăcute, înșelăciune și trafic de produse sau substanțe toxice.

La data de 29 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Galați, sub coordonarea procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, au suprins, în flagrant delict, un bărbat de 37 de ani din comuna Buciumeni, în timp ce oferea spre vânzare 29 de flacoane ce conțineau produse fitosanitare bănuite că ar fi contrafăcute. Produsele au fost indisponibilizate în cadrul dosarului penal și ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Pentru documentarea întregii activități infracționale a celui în cauză, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară la locuința acestuia, ocazie cu care au fost identificate etichete și ambalaje, precum și un recipient cu erbicid.

În fapt, bărbatul este bănuit că, în cursul lunii mai a.c., ar fi oferit spre vânzare, prin intermediul unui site de vânzări online, produse erbicide cu privire la care există indicii că ar fi contrafăcute.

Polițiștii au contactat titularul mărcii produsului care a confirmat faptul că  toate caracteristicile produselor identificate nu corespund produsului original și nici nu prezintă elementele de siguranță specifice acestora.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punere în circulație de produse contrafăcute, înșelăciune și trafic de produse sau substanțe toxice.

Bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, ulterior  fiind plasat sub control judiciar.

 

IPJ Galați