Ajută un copil să meargă în tabără

Asociaţia Bunul Samaritean, Nicoreşti continuă şi în această vară ceea ce se doreşte să se transforme într-o tradiţie şi anume tabăra de supravieţuire dedicată copiilor proveniţi din medii socio-economice cu dificultăţi

Asociatia Bunul Samaritean (2) Asociaţia Bunul Samaritean din Nicoreşti organizează în perioada 23-28 iulie a acestui an o nouă tabară de supravieţuire la Topliţa, unde beneficiarii Centrului de Zi ai Asociaţiei – 30 de copii proveniţi din medii socio-economice cu dificultăţi să petreacă câteva zile de neuitat împreună.

„Anul trecut am ajuns pentru prima dată la munte. Nu văzusem muntele decât în pozele de la şcoală, din cartea de geografie. Ne-am distrat, am urcat pe munte şi am luat lecţii de prim ajutor. Mi-a plăcut foarte mult şi îmi doresc să mai merg şi altă dată!” – Maricica, 12 ani.

„În tabăra de supravieţuire de la Topliţa am mers în drumeţie pe munte cu ghidul, am dormit în cort şi am văzut primul meu foc de tabără. Am fost cu toţi colegii mei de la Centrul de Zi şi ne-am distrat foarte tare!” – Denis, 13 ani.

Asociatia Bunul Samaritean Experienţa plăcută a taberei de anul trecut, pentru cei mai mulţi dintre ei a însemnat de fapt şi prima ieşire din comunitate (prima dată când au părăsit limitele geografice ale comunei, prima dată când au văzut munţii, prima dată când au participat la un foc de tabără, prima dată când au luat lecţii de înot, călărie, alpinism, camping). Copiii şi-au dezvoltat aptituni de supravieţuire în situaţii dificile pe munte, cum să acorde primul ajutor şi s-au întors acasă cu încrederea şi respectul de sine sporit. Dar cea mai importantă realizare a fost aceea că aceşti copii au avut ocazia de a petrece o întreagă săptămână departe de problemele cotidiene din familiile lor, având ocazia de a fi cu adevarat copii şi să se concentreze pe activităţile specifice vârstei.

Gândindu-se la zâmbetele şi bucuria de pe chipurile copiilor, cei de la Asociaţia Bunul Samaritean din Nicoreşti au găsit din nou motivaţia necesară pentru a se mobiliza şi a-şi uni din nou eforturile pentru a le oferi acestora noi amintiri de neuitat.

Asociatia Bunul Samaritean (1) „Am creat din nou această oportunitate deoarece dorinţa noastră este de a le oferi copiilor şi rezidenţilor noştri cât mai multe şanse de a experimenta lucruri noi, care să le servească drept lecţii de viaţă pe viitor”, a declarat Melinte Claire, Preşedinte.

Asociația Bunul Samaritean, înființată în anul 2000, cu sediul în com. Nicorești, jud. Galați, este o organizație umanitară, non-profit, apolitică, neguvernamentală, constituită pe o perioadă nedeterminată. Asociația s-a născut din convingerea că fiecare persoană, indiferent de situația materială, poziția socială sau starea de sănătate are dreptul la o viată demnă și decentă.

Asociația are următoarele componente:

– Centru de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, este locuință pentru 16 adulți cu dizabilități. Centrul este înființat în anul 2003, oferă dragoste găzduire, îngrijire personală, educație, terapie și socializare pe o perioadă nedeterminată;

– Centru de zi pentru copii proveniți din familii defavorizate, a fost înființat în anul 2007, este adresat zilnic unui număr de 40 de copii de vârstă școlară. Copiii beneficiază de două mese pe zi, duş, schimb de hăinuțe, sprijin în efectuarea temelor, jocuri educative și distractive, consiliere psihologică și, nu în ultimul rând, afecțiunea și dragostea personalului centrului.

Sunteţi invitaţi să vă alăturaţi acestei iniţiative pentru a putea oferi cât mai multor copii posibilitatea unor experienţe de neuitat!

Puteţi dona în contul Asociaţiei Bunul Samaritean, Nicoreşti: RO62 RZBR 0000 0600 0499 1770, deschis la Raiffeisen BANK, sucursala Tecuci, judeţul Galaţi.

Orice donaţie contează!