Alcool contrafăcut şi vin fără documente

Alcool contrafacut Miercuri, 21 iunie 2017, polițiștii au ridicat probe, în vederea verificării calității și conformității produselor vândute, de la un punct de lucru din Tecuci al unei societăţi specializată în comercializarea băuturilor alcoolice.

În aceeaşi zi, polițiștii din Panciu au efectuat un număr de 5 percheziții pe raza comunei Tifești, la domiciliile mai multor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de producerea, expunerea ori vânzarea, cunoscând că sunt falsificate sau substituite, de vinuri și produse vinicole, deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.

În urma perchezițiilor efectuate au fost găsite cantitățile de 880 litri lichid incolor cu miros specific de țuică, cantitatea de 21.500 litri vin din care 4.000 litri vin roșu și 17.500 litri vin alb, în afara unui antrepozit fiscal, fiind ridicate probe de către reprezentanții D.A.J. Vrancea în vederea stabilirii calității și conformității produselor.

Totodată au fost fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe înscrisuri.

Verificări la alte trei puncte de lucru

De asemenea, polițiștii au mai ridicat de la trei puncte de lucru ale societății (municipiile Roman, Tg. Neamț și Tecuci) probe în vederea verificării calității și conformității produselor vândute.

Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale și recuperarea prejudiciului cauzat bugetului consolidat de stat.

 

IPJ Vrancea