Eveniment caritabil la Tecuci

Crosul culorilor – Trimite un copil în tabără

Asociatia Bunul Samaritean Asociaţia Bunul Samaritean din Nicoreşti vă invită sâmbătă, 1 iulie 2017, începând cu ora 8.30 la Evenimentul caritabil „Crosul Culorilor”, care are drept scop strângerea de fonduri pentru a trimite în perioada 23-28 iulie 2017 în Tabăra de supravieţuire de la Topliţa, 30 de copii merituoşi, beneficiari ai Centrului de zi.

Experienţa plăcută a taberei de anul trecut, pentru cei mai mulţi dintre aceşti copii a însemnat de fapt şi prima ieşire din comunitate (prima dată când au părăsit limitele geografice ale comunei, prima dată când au văzut munţii, prima dată când au participat la un foc de tabără, prima dată când au luat lecţii de înot, călărie, alpinism, camping). Acolo, ei şi-au dezvoltat aptituni de supravieţuire în situaţii dificile pe munte, cum să acorde primul ajutor şi s-au întors acasă cu încrederea şi respectul de sine sporit. Dar cea mai importantă realizare a fost aceea că aceşti copii au avut ocazia de a petrece o întreaga săptămână departe de problemele cotidiene din familiile lor, având ocazia de a fi cu adevarat copii şi să se concentreze pe activităţile specifice vârstei.

Înscrierile la Cros vor începe în dimineaţa zilei de 1 iulie 2017, la ora 8.30. Startul curselor se va da la ora 9. Ne veţi găsi aşteptându-vă cu multe activităţi surpriză, muzică, dans şi voie bună în Parcul Regina Elisabeta din Tecuci.

Pentru a participa nu aveți nevoie decât de 25 de lei pe care să-i donați atunci când vă înscrieți la cursa mare de 1200, de 10 lei pentru cursa copiilor sub 7 ani, de 15 lei pentru cursa pe roţi – sunt acceptate orice mijloace de deplasare pe roţi: role, biciclete, trotinete, cărucioare pentru persoane cu dizabilităţi şi de 10 lei pentru cursa animăluţelor – acestea vor participa numai dacă au însoţitor.

Deoarece este un cros al culorilor, din loc în loc voluntarii noştri vor arunca cu praf colorat în participanţii la cursă, de aceea cei înscrişi vor primi un kit de participare alcătuit dintr-un tricou alb si o sticlă de apă. Dacă doreşti ca participant să arunci tu însuţi cu praf în ceilalţi competitori şi să maximizezi distracţia, îţi poţi achiziţiona propria „muniție” colorată, contra unei mici donaţii.

La finalul cursei, câştigătorii vor primi premii surpriză.

Deşi acest praf colorat este inofensiv fiind alcătuit din amidon de porumb şi vopsea alimentară, vă recomandăm ca pe durata cursei să purtați ochelari de soare sau de protecție şi să vă lăsați telefoanele deoparte pe întreaga durată a curselor.

Vă aşteptăm sâmbăta viitoare să facem mişcare în aer liber, să ne distrăm împreună facând în acelaşi timp o faptă bună. Deoarece… Împreună Schimbăm Destine!

 

Sursa: allevents.in