Doi bărbaţi din Barcea reţinuţi pentru furt

8eac8-politie2brutiera La data de 14 septembrie a.c., ora 19.30, în timp ce patrulau pe raza localității, polițiștii din comuna Pechea au observat în trafic un autoturism al cărui ocupanți erau bănuiți de comiterea unui furt.

Polițiștii  au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea autoturismului folosind mijloacele acustice si sonore, însă conducătorul auto le-a ignorat, continându-și deplasarea până în extravilanul comunei Costache Negri.

Persoanele depistate au fost identificate și s-a stabilit că este vorba de doi bărbați 25 și 35 ani din comuna Barcea.

În urma controlului corporal, asupra acestora au fost găsite două telefoane mobile și suma de 1.080 lei, iar în portbagajul mașinii un rotopercutor cu accesorii, o trusă de chei și alte scule mecanice.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că cele două telefoane au fost sustrase dintr-o societate comercială, în noaptea de 11/12 septembrie 2017.

Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta permisul de conducere, polițiștii au interogat bazele de date și au constatat că bărbatul nu deține un astfel de document.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere.