Astăzi este Ziua Europeană a Limbilor

Ziua Europeana a Limbilor Ziua Limbilor Europei este o manifestare care celebrează diversitatea lingvistică, plurilingvismul / multilingvismul, învăţarea limbilor străine pe durata vieţii.

Ziua Europeană a Limbilor are ca obiectiv să atragă atenţia publicului asupra importanţei învăţării limbilor străine şi să îl sensibilizeze cu privire la existenţa şi valoarea tuturor limbilor vorbite în Europa, încurajând învăţarea lor.

Manifestarea a debutat în anul 2001, an care a fost declarat de Consiliul Europei Anul european al limbilor vorbite. De atunci, în fiecare an, la 26 septembrie, în fiecare din cele 45 de state membre ale Consiliului Europei, se sărbătoreşte Ziua limbilor vorbite.

În Europa se vorbesc 24 de limbi oficiale, dar există şi peste 60 de comunităţi autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară.

Mesajul principal pe care l-a transmis ediţia din 2010 a Zilei limbilor a fost următorul: „Limbile străine stimulează afacerile, pentru ca angajaţii cu competenţe lingvistice, care constituie o achiziţie valoroasă pentru angajator, facilitează vânzările în alte ţări, iar persoanele care îşi caută un loc de muncă şi, în acelaşi timp, învaţă o limbă străină, îşi îmbunătăţesc şansele de angajare”.

 

Sursa: Wikipedia