BRD First Tech Challenge România – o provocare pentru liceenii de la Hogaș

Tech Challenge Romania Asociația „Nație prin Educație” a lansat în acest an școlar al doilea sezon al competiției BRD First Tech Challenge România, care are drept scop dezvoltarea copiilor prin educația STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică).

Prima etapă a competiției și-a propus să selecteze cele mai motivate 90 de echipe de liceeni din țară pentru a participa, fiecare echipă în parte, la construcția unui robot de la 0. În această etapă au participat peste 1200 de liceeni din 55 de orașe.

Îndrăznind să viseze, o echipă de liceeni a Colegiului Național „Calistrat Hogaș” Tecuci, formată din elevii Viorica Spăsenie, Dănuț Panaite, Andrei Munteanu, Rareș Drăguțu, Alex Băraru, Marian Hahui, Alexandru Lupu, Alin Boeru, Bogdan Costea, Iulian Serban, alături de mentori lor, prof. Adriana Ciocănel, prof. Drăgan Oliwer și prof. Gabriela Tudor, s-a înscris în această competiție și a fost selectată alături de competitori de valoare din întreaga țară. Echipa a fost susținută de fostul elev al colegiului, Mihai Căulea, care s-a implicat voluntar în susținerea acțiunilor etapei.

E o mare bucurie pentru membrii echipei RO68 THOBOR, dar și o mare responsabilitate. Bucuria vine din faptul că vor avea posibilitatea să interacționeze cu specialiști în domeniu, dar și cu colegi din întrega țară, având astfel șansa de a pune în practică cunoștințele teoretice din domeniul informaticii, fizicii și matematicii. Nu e de neglijat nici aspectul financiar al competiției, iar membrii echipei speră în implicarea membrilor comunității tecucene pentru a-i susține, pentru că investițiile în educație se întorc înzecit în comunitate.

 

Prof. Adriana Ciocănel