Atunci când şi gratis ţi se pare scump

Cameleon În presă este greu să ţii pasul cu ştirile. Mai ales atunci când prezinţi aceleaşi ştiri de dimineaţă până seara. Mai ales atunci când prezinţi ştirile o dată la trei zile. Inevitabil „noutăţile” tale sunt perimate.

Este şi cazul unui „jurnalist” aflat la început de carieră ce muşcă mâna celor care îl hrănesc, respectiv a unor jurnalişti aflaţi la apus de carieră. Căci fără ştirile ultimilor primul nu ar fi avut ce să citească pe post.

Chiar şi aşa, ştirile prezentate de jurnalistul începător au o vechime de câteva zile şi sunt prezentate fără a preciza sursa. Aceasta cu toate că întreaga comunitate ştie unde a citit pentru prima dată acea ştire.

Ziarul Tecucean este un proiect independent menit să prezinte tecucenilor ştirile care privesc comunitatea în care trăiesc. Acest proiect nu este sponsorizat de nici o entitate politică sau economică.

În schimb, prezentatorul unui post de radio din Tecuci joacă cum îi cântă administraţia locală şi se pliază mereu pe toate culorile politice aflate la putere. Faptul că cineva munceşte în locul lui nu îl deranjează, în schimb este iritat că nu poate ţine pasul cu ştirile. Acest din urmă lucru nu poate fi în niciun caz vina noastră.

 

Semnat:

Nişte jurnalişti aflaţi la apus de carieră