Autovehicule date în urmărire internaţională, recuperate de poliţiştii gălăţeni

masiniPe parcursul anului 2017, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Compartimentul Trafic și Furturi de Autovehicule au reușit identificarea și recuperarea unui număr de 20 autovehicule sustrase din țări europene și înmatriculate în România prin mijloace frauduloase.

Este vorba despre autoturisme reprezentând o gamă variată de mărci și modele, vehicule făcând parte atât din categoria „medie” cât și din cea „top class”, sustrase din Italia, Germania, Spania și, mai nou, din Suedia, Norvegia și Danemarca, a căror valoare totală de piață se ridică la suma de aproximativ 300.000 euro.

În luna decembrie, polițiștii gălățeni au recuperat două astfel de autoturisme,  în valoare de 27.000 euro și 18.000 euro, reclamate ca fiind sustrase, primul din Germania, cel de-al doilea din Italia. Mașinile au fost ridicate din posesia deținătorilor și indisponibilizate, urmând ca autoritățile din cele două state să fie informate despre identificarea acestora, prin intermediul canalelor de comunicare internațională.

În majoritatea cazurilor de acest fel, deținătorii autoturismelor susțin că sunt cumpărători de bună credință și că nu cunosc situația juridică a acestora, respectiv faptul că figurează ca fiind sustrase de pe teritoriul altor state europene.

Recomandarea polițiștilor făcută persoanelor care se decid să achiziționeze astfel de autoturisme aduse din afara țării, este aceea de a se adresa reprezentanților Registrului Auto Român, în vederea verificării acestora, pentru a evita situația în care autoturismele date în urmărire internațională vor fi ridicate și indisponibilizate de organele judiciare.